UBOJSTVO SAUDIJSKOG NOVINARA

VIDEO Saudijski ministar dao ekskluzivni intervju o ubijenom novinaru

Screenshot: FoxNewsITwitter

SAUDIJSKI ministar vanjskih poslova, Adel al-Jubeir, u velikom intervjuu za FoxNews rekao je kako je ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija velika i strašna pogreška te je obećao njegovoj obitelji da će svi koji su odgovorni za to biti kažnjeni.

Al-Jubeir tvrdi kako princ nije imao pojma o tome, iako su njegovi ljudi umiješani.

Upitan o tome gdje se nalazi tijelo i je li ono raskomadano, ministar je rekao da se to pitanje istražuje s Turskom. "Ubijen je u konzulatu. Ne znamo točno kako", rekao je Jubeir.

"Ne znamo gdje je Khashoggijevo tijelo", dodao je. Komentirajući istragu, kazao je kako to može potrajati jer treba sve pažljivo ispitati i biti siguran u to što se dogodilo.

"Odlučni smo da otkrijemo svaki detalj. Odlučni smo da otkrijemo sve činjenice i odlučni smo da kaznimo sve koji su odgovorni za ovo ubojstvo", rekao je ministar u ekskluzivnom intervjuu za FoxNews.

Odnosi Washingtona i Rijada premostit će taj slučaj, ocijenio je šef saudijske diplomacije, naglasivši da prijestolonasljednik Mohamed bin Salman nije znao ništa o toj operaciji.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obećao je da će u utorak u govoru pred članovima svoje AKP stranke otkriti čitavu istinu o ubojstvu saudijskog novinara. "Tražimo istinu i čitava će istina biti otkrivena..gola istina", kazao je Erdogan na skupu u Istanbulu.

Rijad je u subotu priznao da je Khashoggi ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, ali međunarodna zajednica u nedjelju s nevjericom gleda na verziju koju je ponudilaa Saudijska Arabija. London, Pariz i Berlin u zajedničkom su priopćenju objavili da Saudijska Arabija mora pružiti činjenice kako bi se njezino objašnjenje o okolnostima smrti saudijskog novinara Jamala Khashoggija smatralo vjerodostojnim.

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je i na konferenciji za novinare da Njemačka neće izvoziti oružje Saudijskoj Arabiji dok traje neizvjesnost oko sudbine Jamala Khashoggija.

Regirao je i britanski ministar za brexit Dominic Raab koji je ocijenio da pojašnjenja koja su stigla iz Rijada nisu vjerodostojna i da postoji ozbiljna sumnja u pojašnjenje koje je Rijad dao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.