VIDEO Policajac u SAD-u upucao crnca čim ga je vidio, zamijenio e-cigaretu za oružje

Screenshot: YouTube/NBC

POLICIJA u Columbusu, u Ohiju, objavila je jučer snimku s kamere na uniformi službenika nakon što je policajac ubio 20-godišnjeg crnca nekoliko sekundi pošto ga je vidio.

U videu, koji je objavljen tijekom konferencije za novinare, može se vidjeti kako policajac puca na Donovana Lewisa ubrzo nakon što ga je jučer ujutro locirao u stanu. Prije nego što je upucan, Lewis je sjedio na krevetu i podigao ruku. 

Glasnogovornica policijske postaje Elaine Bryant rekla je na konferenciji za novinare da je policajac Ricky Anderson pucao iz pištolja jer mu se učinilo da Lewis u podignutoj ruci drži pištolj. Dodala je da je kasnije na krevetu pronađen uređaj koji nalikuje na električnu cigaretu i da pored upucanog muškarca nije pronađeno oružje.

Andersonu (30) je tijekom istrage incidenta određen dopust.

Umro unutar sat vremena nakon pucnjave

"Donovan Lewis je izgubio život. Kao roditelj, suosjećam i tugujem s njegovom majkom. Tugujem i kao član zajednice. Provest ćemo istragu", rekla je Bryant.

Policajci su pokušavali Lewisu uručiti nalog za uhićenje nešto prije 2:30 ujutro. Na snimci se vidi kako policajci kucaju na ulazna vrata, koja otvara muškarac. Policija ga privodi, zajedno s još jednim muškarcem kojeg su zatekli na ulazu u stan, piše NBC News.

Policijski pas je zatim počeo lajati ispred vrata stražnje spavaće sobe. Anderson je jednom rukom držao pseću ogrlicu, a drugom je otvorio vrata sobe, a zatim zapucao. Policija je rekla da su službenici pružali pomoć Lewisu sve dok na mjesto događaja nije stiglo vozilo Hitne pomoći i prevezlo ga u bolnicu.

Lewis je proglašen mrtvim u bolnici u 3:19 ujutro, unutar sat vremena nakon pucnjave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.