VIDEO Pogođeno skladište u Rusiji. Izvanredno stanje, evakuacija je u tijeku

Screenshot: X

U skladištu u Voronješkoj oblasti u Rusiji izbio je požar nakon napada dronom, priopćio je čelnik regije Aleksander Gusev na svom Telegram kanalu.

"Nekoliko bespilotnih letjelica protekle noći otkrio je i uništio sustav protuzračne obrane, koji je dežurao iznad teritorija Voronješke oblasti. Krhotine drona pale su na jedno skladište u Podgorenskom okrugu, pri čemu je izbio požar. Došlo je do detonacija eksplozivnih naprava", naveo je. 

 

Istaknuo je da u napadu nitko nije ozlijeđen. Naknadno je objavio kako se uvodi izvanredno stanje. 

Izbio požar na jednom objektu

"Izvanredno stanje uvedeno je unutar granica Podgorenskog okruga, gdje se noćas dogodio incident s ukrajinskim bespilotnim letjelicama. Zasad se nastavlja detonacija eksplozivnih naprava. Kao rezultat eksplozija izbio je požar na jednom objektu, ali već je ugašen", poručio je. 

Dodao je da je u tijeku evakuacija stanovnika koji se nalaze u blizini skladišta. "Blokirana je dionica autoceste koja prolazi kroz naseljeno mjesto. Građani se evakuiraju u centre za privremeni smještaj. Na licu mjesta rade djelatnici operativnih službi i odjela", napomenuo je. 

Zanimljivo da rusko ministarstvo nije izvijestilo o obaranju bespilotnih letjelica iznad Voronješke oblasti. U jutrošnjem izvješću stoji samo da je jedna bespilotna letjelica oborena iznad Belgorodske oblasti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.