VIDEO Ovo je policajac u Bosni, iskače iz žbunja s radarom i zaustavlja auto

Screenshot: TikTok

NA MREŽI TikTok objavljen je video koji pokazuje sarajevskog prometnog policajca koji zaustavlja aute, ali tako da istrčava iz grmlja na glavnu gradsku cestu. Video je objavio portal Crna Hronika, a mnogi korisnici društvenih mreža su rad policajca ocijenili neprimjerenim.

Policajac je snimljen u sarajevskom naselju Stup. Na snimci se vidi da policajac u jednoj ruci drži uređaj za mjerenje brzine, dok drugom rukom pokazuje da se vozilo treba zaustaviti.

@crnahronikainfo

Policajac u Sarajevu se sakrije u žbunj te slika vozače... vaš komentar?

♬ original sound - CRNA Hronika

Kako navodi Klix, građani su policajčev način rada ocijenili neprofesionalnim te smatraju da je tako ugrozio svoju, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Zastupnik: Ovo nije dostojno policijske uniforme

Na snimku je reagirao i Redžo Lemezan, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo iz Naše stranke (NS). Poručio je da policija mora biti autoritet u svakom smislu te riječi.

"Ovo mi više liči na skrivenu kameru nego na ozbiljan preventivno-represivni rad. Ovakvom kontrolom vozača ugrožava se sigurnost svih sudionika u prometu i ovakav rad nije dostojan policijske uniforme", komentirao je Lemezan, prenosi Klix.

Sindikat: Policajci koji istrčavaju iz žbunja uklanjaju one koji ugrožavaju živote građana Sarajeva

Sindikat policijskih službenika reagirao je na snimku policajca u Sarajevu, a reagirali su i na komentar zastupnika Lemezana. Poručili su da je Lemezanov stav podrugljiv i da njime narušava već oštećeni ugled policijskih službenika na terenu te da neće komentirati dostojnost funkcije koju obavlja Lemezan.

Naveli su da nisu primijetili da su nadležni poduzeli dodatne mjere radi podizanja profesionalnog dostojanstva jer, kako kažu, policijski službenici su i dalje bez osnovne opreme za rad. Također su se osvrnuli na činjenicu da je policajac zaustavljao vozila iz zelenog pojasa tramvajske staze, na kojem se nalazi nisko raslinje.

"Sviđalo se to nekome ili ne, ti policajci koji 'istrčavaju iz žbunja' upravo uklanjaju one koji ugrožavaju živote građana Sarajeva. I da, koga to smeta? Ne valja kada se radi prekomjerno, ne valja kada se radi s nedovoljnim brojem izvršitelja preventivno-represivnih mjera", kažu u sindikatu, piše Klix.

"Ovaj policajac riskira život i daje posljednji atom snage da se obračuna s hohštaplerima za volanom"

Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo nije se izjasnio o tome je li policajac pravilno postupio. Neosporno je da je zaustavljao vozilo, ali problematičan je način na koji je to učinio. Sindikat je također uputio poruku građanima Sarajeva.

"Sramota i neka vam je na čast, uvaženi predstavniče političke stranke, a i vama dragi građani koji ste 'zgroženi' ovakvim postupkom policajca koji u najmanju ruku riskira svoj život, dajući posljednji atom snage da se obračuna s hohštaplerima za volanom kako bi vama stvorio bolji životni ambijent", naveo je sindikat.

Priopćili su da daju punu podršku kolegama u profesionalnom radu, piše Klix.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.