VIDEO Opara nije došao na sud zbog "poslovnog puta". Bio je na Kolindinom skupu

Foto: Index

ANDRO Krstulović Opara danas nije došao na splitski Općinski sud na ročište u postupku pokrenutom njegovom tužbom protiv Društva Marjan. Prema riječima Oparina odvjetnika, splitski je gradonačelnik odsutan „zbog poslovnih obveza u Zagrebu“, pa je sudac Daniel Ban, uz suglasnost odvjetnika Društva Marjan, odgodio ročište za 12. prosinca.

Poslovne obveze

Premda se opravdao „poslovnim obvezama“, Opara je u Zagrebu na skupu na kojem Kolinda Grabar-Kitarović najavljuje kandidaturu za drugi mandat. Koliko je poznato, Oparin posao nije putovanje na partijske skupove, ni sudjelovanje u predsjedničkim kampanjama, no on očito ima drugačije viđenje svojih radnih obaveza.

Splitski gradonačelnik tuži Društvo Marjan zbog Facebook objave u kojoj su prenijeli u medijima objavljenu informaciju da je njegova supruga vlasnica građevne parcele na Marjanu. Time mu je, smatra, povrijeđeno pravo osobnosti te narušen ugled i čast što planira sanirati s 25 tisuća kuna. 

U spornoj objavi iz veljače 2017. godine, u jeku kampanje okončane Oparinom pobjedom, Društvo Marjan poziva Državno odvjetništvo da ispita zakonitost planiranja građevinskih područja u Park šumi Marjan, a Oparu da se „žurno prihvati niza aktivnosti usmjerenih na brisanje građevinskih područja iz PŠ Marjan“, jer će u protivnom ostati sumnja da je 2005. godine kao gradski vijećnik „svjesno digao ruku“ za prenamjenu parcela na Prvoj vodi u građevne, „među kojima je i parcela koja je tad bila u vlasništvu obitelji Oparine supruge“.

Supruga naslijedila dio parcele

Opara, pak, u tužbi navodi da je njegova supruga naslijedila dvanaestinu parcele na Marjanu koja nikad nije bila „građevna“ te traži odštetu od 25 tisuća kuna koju će donirati za kupnju zvona crkve Gospe od Betlehema na Marjanu.

U Društvu Marjan ukazuju da se njihova objava temelji na informaciji prenesenoj iz tjednika „Novosti“ koji Opara nije tužio, a navode i podatak da je zvono na Gospi od Betlehema već postavljeno.

Na Kolindinom predstavljanju programa pitali smo Oparu zašto nije bio na ročištu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.