VIDEO Odvjetnik osumnjičenog zaštitara: Moj klijent negira počinjenje. Van sebe je

Foto: Ivana Nobilo/Cropix

DANAS je u Županijskom državnom odvjetništvu u Selskoj ispitan zaštitar Kristijan K., osumnjičenik za jučerašnje ubojstvo Tomislava Sablje u zagrebačkom noćnom klubu Ritz. Osumnjičenikov odvjetnik Imon Choudhury je za Index potvrdio kako je njegov klijent iznio kratku obranu, ali nije želio ići u detalje oko toga što je njegov klijent govorio. Jedino je kazao kako njegov klijent negira počinjenje kaznenog djela.

Kazao je kako se njegovog klijenta tereti za kazneno djelo ubojstva. "Moj klijent 48 sati nije spavao. Umoran je. Van sebe je i u šoku. Tijekom jučerašnjeg dana mu je pružena medicinska pomoć, ali stanje mu se nije pretjerano poboljšalo. Radio je i večer prije nego što se dogodilo ubojstvo", rekao je Choudhury.

Ispitana je i druga osoba

Nakon zaštitara, ispitana je i druga osoba koja se dovodi u vezu s jučerašnjim događajem. 

Choudhury navodi kako ne zna što je ta druga osoba govorila tijekom ispitivanja. Dodaje kako će tek sutra dobiti spise, iz kojih će biti vidljivo za što se tereti druga osoba i kakav je točno iskaz dala. Potvrdio je kako postoji snimka nadzorne kamere koja pokazuje što se događalo u noćnom klubu. 

Nakon razgovora s našim novinarom, odvjetnik Choudhury obratio se medijima.

"Nakon ispitivanja dobili smo informaciju da će DORH ići s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora i mislimo da će ročište biti uskoro.

Moj klijent negira počinjenje, ali o samim detaljima obrane ne mogu izlaziti van", rekao je.

Jesu li očekivali da će DORH tražiti zatvor?

"Stavlja mu se na teret kazneno djelo ubojstva. U ovom trenu ne bi mogli iznositi ništa više.

Očekivano je da traže istražni u zatvor. Treba ispitati svjedoke, kada primimo prijedlog, vidjet ćemo što oni sve kažu", rekao je odvjetnik.

Na pitanje o drugom muškarcu koji je uhićen rekao je: "Taj drugi muškarac je do danas nama bio nepoznanica."

"Moj klijent je pod velikim šokom, neispavan, iscrpljen je, nije sposoban još dati cijelu verziju događaja. Nije nam mogao dati neku pravu verziju događaja", rekao je Choudhury.

Ispitan osumnjičeni za ubojstvo Sablje

Objavljuje Index Vijesti u Nedjelja, 23. travnja 2023.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.