VIDEO Nadzorna kamera snimila londonsku policiju kako likvidira teroriste u zadnji tren

Screenshot: Sky News

NADZORNA kamera uhvatila je dramatični okršaj između londonskih terorista i policije, u kojem su teroristi izvukli deblji kraj.

Video koji je procurio na društvene mreže prikazuje kraj stravičnog terorističkog napada u subotu navečer u Londonu, dijelu grada popularnog među turistima, punog restorana i pubova.

Kako izvještava Guardian, na snimci se vidi kako Khuram Butt, Rachid Redouane i Youssef Zaghba pokušavaju ući u pub čija vrata su, srećom, već bila zabarikadirana iznutra.

Potom napadaju mladića koji se našao u blizini, ubadajući ga noževima i rušeći ga na tlo. Drugi prolaznik za to vrijeme baca stolicu na njih, pokušavajući ih zaustaviti.

U tom trenutku, policijski automobil ulijeće u kadar i tri naoružana policajca izlaze iz automobila kako bi zaustavili teroriste.

 

Teroristi nasrnuli na policajce, ali ubrzo su bili mrtvi 

Međutim, teroristi odmah nasrću na njih. Jedan od policajaca fizički zaustavlja jednog od napadača i obojica padaju na tlo. Policajac se odmah diže i pokušava pogoditi napadača.

Drugi napadač za to vrijeme juriša na drugog policajca, pokušavajući ga izbosti. Policajac se povlači, otvarajući vatru, pri čemu zamalo pada na tlo.

U međuvremenu, na mjesto događaja dolaze još dva policijska automobila i broj policajaca raste na osam. U samo 20 sekundi kaotične borbe, policajci ispaljuju ukupno 46 hitaca i usmrćuju svu trojicu terorista.

Pojasevi s kanistrima koje su teroristi nosili na sebi ispostavili su se, srećom, kao lažni.

Londonski policajci stigli su na mjesto napada samo 8 minuta nakon što su se teroristi kombijem zabili u pješake na Londonskom mostu. Da nisu tako brzo intervenirali, broj ubijenih bio bi zasigurno veći. Podsjetimo, 8 ljudi ubijeno je u napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.