VIDEO Mala tviterašica iz Alepa posjetila dječaka koji je u napadu ostao bez nogu

Foto: Twitter

PRIJE dva dana je objavljen potresan video iz Sirije koji prikazuje jednog dječaka, žrtvu zračnog napada. U videu iz gustog oblaka dima dječak doziva svog oca: "Tata, nosi me! Tata nosi me!".

>> JEZIVA SNIMKA Sirijski dječak kojemu je Asadova bomba raznijela obje noge zaziva oca da mu pomogne

Plače jer ne može ustati, a kada se kamera približi dječaku, vidi se kako su mu noge odsječene u koljenima. Ovo je bio rezultat zračnog napada u sirijskoj sjeveroistočnoj provinciji Idlibu.

Prema informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava, napad su izvršili sirijski vojni avioni. Dječak je identificiran kao Abdel basit al-Satouf, ima 10 godina i na liječenju je u bolnici u Turskoj.  Napad u kojemu je stradao bio je jedan od 10 napada koji je u zadnje vrijeme izvršen u Idlibu.

Posjeta Bane Alabed

Danas je dječaka posjetila i Bana Alabed koja je svojim tvitovima za vrijeme bombardiranja Alepa privukla pažnju svijeta. Sedmogodišnja Bana je na Twitteru podijelila video posjete Abdelu.


Napisala je kako je jako sretna jer ga je upoznala, a u videu ga je zagrlila i razgovarala s njim. Abdel je tužno gledao u krevet i pokušao prekriti kako više nema noge. Bana mu je donijela poklone, a on ih je samo tužno pogledao.

Potom se okrenula kameri i još jednom zamolila za pomoć djeci Sirije.

"Prijatelji, molim vas, pomozite djeci Sirije. Ići ćemo u školu. Igrat ćemo se. Rat nas neće spriječiti. Jaki smo," poručila je Bana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.