VIDEO Homofob urlao u busu za Zagreb: "Ja ću ti skakat po lubanji dok je ne smrskam"

Screenshot: Facebook

U AUTOBUSU na relaciji Rijeka - Zagreb snimljen je homofobni napad, a u vezi situacije oglasila se i vodeća LGBTIQ+ organizacija u Hrvatskoj. 

Naime, muškarac je u autobusu vikao i prijetio ženi jer je, kako kažu ostali putnici, bila ošišana na ćelavo, a njegova tirada popraćena je agresivnom homofobijom.

"E, znaš kako volim tuć' pedere, znaš kako ih volim tuć'?! Ja ću ti skakat' po glavi dok ti lubanju ne smrskam", rekao je nepoznati muškarac na snimci. 

Osoba koja je objavila ovaj video kaže kako je muškarac uhićen pri dolasku na Autobusni kolodvor u Zagrebu. 

PU zagrebačka za Index je potvrdila navedeni događaj. Naime, oko 16:20 zaprimili su dojavu te je jedna osoba uhićena, a kriminalističko istraživanje je u tijeku. 

Oglasio se i Zagreb Pride

Potvrdili su kako je jedna osoba zbog svog nenormativnog rodnog izražavanja bila izložena kontinuiranom i dugotrajnom vulgarnom vrijeđanju i ponižavanju.

"Zagreb Pride prikupio je detaljan iskaz hrabre, odgovorne i samosvjesne svjedokinje koja je snimila video jednog dijela izgreda (u prilogu). Dok je kasnije davala iskaz upućujući osobu iz policije da je čitav napad motiviran mržnjom prema LGBTIQ+ osobama, nasilnik joj se približio, nasrnuo na nju te joj prijeteći dobacio „Šta, i ti si neka lezbača?“, pljunuvši je pred očima policijske djelatnice. Time je i ona postala oštećena osoba, povrijeđeno je njeno dostojanstvo, vrijeđana je i ponižena zbog svoje seksualne orijentacije", kažu iz Zagreb Pridea. 

U svom priopćenju dodali su kako pozivaju policiju da provede temeljitu istragu i kazneno prijavi izgrednika i nasilnika za mržnju, nasilje i povredu dostojanstva na temelju seksualne orijentacije i/ili etničkog podrijetla te su zaključili kako se ne radi o pukom remećenju javnog reda i mira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.