VIDEO HDZ-ov gradonačelnik Crikvenice na sjednici pričao homofobni vic

Screenshot: YouTube

HDZ-ov gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina je na sjednici Gradskog vijeća 28. prosinca prošle godine odbio uvođenje građanskog odgoja u škole te ispričao neprimjeren vic.

Uvođenje građanskog odgoja kao izvannastavne aktivnosti je "nametanje političkih i idealnih, ideoloških sustava", rekao je Rukavina.

 

Građanskim odgojem se "pozabavio" kad je njegovo uvođenje predložio Grad Rijeka, rekao je.

"Građanski odgoj se kosi s kršćanskim načelima"

"Vijećnik Kružić je rekao kako je to sve odgojno, kako je to izborni predmet, kako će dolaziti stručnjaci za predavanje… Međutim, preskočio je neke stavke koje se po meni kose s nekim osnovnim kršćanskim načelima, a to je da se tu predlažu, ne znam, istospolni brakovi i usvajanje djece", rekao je Rukavina i dodao da nitko nije protiv nikakvih demokratskih normi i načela.

"Čudi me da je SDP na čelu s gospodinom Kružićem upravo napravio takav, ne pritisak, želju da se upravo ova homoseksualnost usvaja na području grada Crikvenice, što su se i sami građani Crikvenice svojevremeno, prije ne znam koliko godina, izjasnili da su protiv toga", rekao je Rukavina.

Zatim je rekao da je, nakon što je zadnji put govorio o građanskom odgoju, dobio "nekakav strip" u kojem su "nekakvi sadržaji koji su malo čudni" te da on procjenjuje da to nije strip, nego farsa. Na zadnjoj stranici je bio vic koji je zatim odlučio prepričati, rekao je.

Na kraju govora ispričao vic

“Tata i mama se tuširaju u kupaoni, sin stoji vani. Izlazi tata s ručnikom, ono, do pasa prema dolje i govori sin: Tata, što ti je ovo dolje, tako veliko?” rekao je Rukavina, nakon čega ga kolegica prekida. 

"Gradonačelniče, gradonačelniče, ipak bi bilo dobro da stanete", rekla je, nakon čega je Rukavina ipak nastavio.

“Nije to ništa, vidjet ćeš kad dođe mama”, rekao je Rukavina i napustio govornicu.

Pogodovao firmi u vezi s poslovima javne i ukrasne rasvjete

Rukavina, koji je još 2012. optužen za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti, počinjeno pogodovanjem u postupku javne nabave, u rujnu prošle godine nepravomoćno je osuđen na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

Rukavinu je USKOK teretio da je pogodovao tvrtki Sando tako da joj je, kao gradonačelnik, a nakon što je formalno prenio vlasništvo te tvrtke na drugu tvrtku, na osnovi neposredne pogodbe 2009., pogodovao u vezi s poslovima javne i ukrasne rasvjete u Crikvenici, čime je tvrtka Sando ostvarila korist.

Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika u lipnju 2009., a prijeporni poslovi sklopljeni su u srpnju i listopadu iste godine.

Na riječkom Županijskom sudu Rukavina je prije pet godina osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu, ali je Vrhovni sud lani, nakon njegove žalbe, ukinuo presudu u osuđujućem dijelu i slučaj vratio na ponovno suđenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.