VIDEO Glas poduzetnika pokrenuo emisiju, Bujas objasnio razliku između njih i HUP-a

Screenshot: UGO TV

UDRUGA Glas poduzetnika počinje emitirati poduzetnički show UGP TV live.

Prva epizoda krenula je nešto nakon 20:30, a mogli ste je pratiti uživo na Indexu.

Gosti su predsjednik Udruge poduzetnika Hrvoje Bujas te predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

Prvi dio emisije:

Nastavak

Hrvoje Bujas govorio je o osnivanju udruge, sve se događalo prije otprilike dva mjeseca.

"Postoje prisilne udruge kao što su HGK i HOK. Mi to ne želimo. Smatramo da to moraju biti dobrovoljne udruge. S druge strane je HUP, to je dobrovoljna asocijacija. HUP sad ima svoje probleme. Umjesto problemima poduzetnika, oni se bave svojim problemima", rekao je Bujas.

"Da postoji prostor i za HUP i za nas, sigurno postoji. HUP je orijentiran na velike firme, mi na srednje i malo poduzetništvo", rekao je.

"Kod nas ne postoji sat trkeljanja. Postoji ozbiljan rad, pripreme, borba do kraja", rekao je Bujas.

"Mi smo s određenim ljudima u HUP-u u dobrim odnosima. S Majetićem nemamo nikakav odnos. Oni su prvo mislili da smo mi neka grupica. Kad su vidjeli da imamo rezultat, počeli su nas shvaćati ozbiljno. Kad vidimo kakav će biti tamo novi kadar, mi ćemo moći s njima razgovarati", rekao je Bujas.

"Kad govorimo o snazi, mi smo po broju učlanjenih tvrtki duplo jači od HUP-a. Mi dajemo support, što napraviti kad dođe inspektor. Oni se više neće ponašati kao šerifi", rekao je Bujas.

Bujas je rekao da će poduzetnicima, gdje je posebno naveo vlasnike restorana, davati savjete kad im dođe inspekcija. To će pomoći poduzetnicima, smatra. Ako treba, kaže Bujas, obavijestit će medije o svemu.

Vrbanec je rekao da je Udruga Glas poduzetnika dobra priča. Vrbanec je potom opisao linije kredita.

U jednom trenutku prijenos je prekinut, no uskoro je nastavljen.

Protiv zabrane rada nedjeljom

Dotakli su se teme neradne nedjelje.

"Naš postulat je više rada. Ajmo se uhvatiti posla, ajmo imati više, a ne manje. Što radimo sa zabranama? Umanjujemo ljudima šansu da zarade", kazao je Bujas.

Nešto kasnije u emisiji, Bujas je kazao kako u udruzi ima pripadnika svih stranaka. Što se njega tiče, kaže da bi glasao za Davora Huića, ali nije u njegovoj izbornoj jedinici.

Bujas je govorio o digitalizaciji javne uprave. Vrbanec je kazao da se slaže s njim, ali i da brojni poduzetnici trebaju proći proces digitalizacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.