VIDEO Bandić oporbi na prosvjed poslao kamion Čistoće da šmrkovima opere Markov trg

Foto: Renato Petek/Twitter

OPORBENI zastupnici su iz protesta zbog virtualne zagrebačke skupštine odlučili na njoj sudjelovati s Markova trga, gdje su stavili stolice, a nakon što je na prosvjed upao Plenković, stigao je kamion Čistoće koji je počeo prati trg na kojem su se nalazili zastupnici.

Dvadesetak oporbenih zastupnika zagrebačke Gradske skupštine, iz SDP-a, GLAS-a, Nove ljevice, Zagreb je naš!, okupili su se jutros u znak protesta na Markovom trgu. Postavivši stolce na javnu površinu, s laptopima i mobitelima priključili su se elektronskoj sjednici Gradske skupštine.

Na prosvjed je prvo upao premijer Andrej Plenković i rekao da su "na suncu, da su odlični" te kako mu se čini da su neki preblizu. Plenković se počeo svađati s nekima od zastupnika. "Odlični ste! Odlični ste! (...) Jel ovo prijavljen skup? Nije po propisu, malo mi vas je više od 20", kazao je Plenković dodavši da će sljedeći put "ovima iz Europe" kazati da se nađu na Markovu trgu zbog epidemioloških razloga.

Na prosvjed gradske oporbe stigao kamion Čistoće i šmrkovima počeo prati trg, zastupnici su ogorčeni na Bandića

Nakon što je Plenković otišao, zastupnici su nastavili sa sjednicom, no tamo je uskoro stigao kamion Čistoće za pranje ulica. 

Vozilo Čistoće stiglo je oko 11:30 na Markov trg, a radnici su šmrkovima počeli prati prostor Trga. Gradskim su zastupnicima rekli da su dobili zadatak baš da operu prostor oko crkve Svetog Marka gdje su zastupnici postavili stolice. 

Gradski zastupnici okupljeni na Markovom trgu shvatili su taj potez kao provokaciju gradonačelnika Milana Bandića te zloporabu gradskih službi u korist politike koja je na vlasti u Gradu Zagrebu. Ocijenili su to kao pokušaj fizičkog micanja oporbe, što su nazvali nedopustivim. 

Ogorčeni oporbeni zastupnici zagrebačke skupštine ustvrdili su da se Trg svetog Marka inače nikada ne pere u ovo vrijeme.

"Evo jedine snimke dokaza da je Bandić poslao kamion Čistoće da rastjera oporbu s Markovog trga. Radnik mi je potvrdio da inače ne peru Markov trg u podne i da su sad dobili nalog da to moraju napraviti! Dok građani Zagreba čak 6 tjedana nakon potresa čekaju gradske kamione da odvezu šutu, skinu opasne dimnjake i operu ulice - Bandić zaprijeti zastupnicima na sjednici i eto kamiona za sat vremena. Postavili smo se i morali su se okrenuti. Nek pošalje 100 kamiona bit će isti rezultat! Neće nas ni Bandić ni Plenković ušutkati!", objavio je Tomislav Tomašević, gradski zastupnik stranke Zagreb je naš.

Video: Z1

I drugi oporbeni zastupnici javili su se na društvenim mrežama sa snimkama i fotografijama intervencije Čistoće na Trgu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.