Veliki prosvjed fizioterapeuta ispred Beroševog ministarstva: "Vili, javi se!"

Foto: Index

U tijeku je veliki prosvjed fizioterapeuta ispred Ministarstva zdravstva.

"Prosvjed organizira neformalna grupa Magistara fizioterapije Hrvatske zbog izražavanja nezadovoljstva o neuvrštavanju i neprepoznavanju magistara fizioterapije u Uredbi o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama. Javnim prosvjedom upućujemo zamolbu ministru zdravstva Berošu za hitnim rješavanjem problema fizioterapeuta", poručuju fizioterapeuti.

Live stream

UŽIVO Prosvjed fizioterapeuta ispred Ministarstva Zdravstva

Objavljuje Index Vijesti u Utorak, 6. veljače 2024.

Fizioterapeuti zvižde i viču: "Javi se, javi se, javi se..."

"Dobar dan svima, najviše onima koji su se okupili ovdje, i onima koji su htjeli doći, ali nisu mogli, dobili smo njihove poruke podrške i zato im od srca hvala. Hvala svim kolegama i svima koji podržavaju današnji prosvjed i bodre nas od početka naše borbe. Danas je veliki dan za nas, želimo pokazati kako smo se prvi put ujedinili i koliko volimo svoju profesiju. Želimo pokazati snagu i želju za svoju profesiju i dignemo je na stupanj na kojem želimo i svoje obrazovanje", poručila je jedna od organizatorica prosvjeda.

"Mi nismo djelatnici drugog reda, mi zaslužujemo koeficijent koji nam pripada. Zar je tako teško dopuniti zastarjeli, prahistorijski zakon o fizioterapijskoj djelatnosti? I na taj način uvrstiti nas tamo gdje pripadamo svojim obrazovanjem. Ministre, nije li došlo vrijeme da se ta nepravda ispravi?"

Državni tajnik Tomislav Dulibić spustio se do prosvjednika te vođe prosvjeda odveo u Ministarstvo na razgovor. Obratio se prosvjednicima koji su jako nezadovoljni njegovim riječima, viču: "Ne idemo nikud." "Ovaj problem će ubuduće biti riješen", poručio je.

 

Uskoro opširnije

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.