Velika policijska akcija u Italiji: Uhićen 61 član najmoćnije mafijaške skupine

Ilustracija: EPA

TALIJANSKA policija je u nizu racija u sedam regija uhitila 61 člana 'Ndranghete, najmoćnije talijanske mafijaške skupine. Sumnjiči ih se za niz zločina, uključujući prijevaru, trgovinu drogom, infiltraciju u vladu i iznudu lokalnih farmera. Više od 500 policajaca bilo je uključeno u operaciju koja je bila usmjerena na ukupno 167 osoba, uključujući desetke koji trenutno borave u zatvoru. 

Jučerašnja akcija je bila samo dio šire operacije razbijanja skupine. Policija je prošli tjedan objavila kako je više od 100 ljudi uhićeno diljem Europe u najvećoj operaciji koja je ikad provedena protiv 'Ndranghete. U nju je bilo uključeno deset zemalja, a zaplijenjena je imovina vrijedna 25 milijuna eura, piše BBC

'Ndrangheta se sastoji od 150 obitelji

Istraga je također otkrila važne nove informacije o tome kako djeluju neke od najviših razina grupe. Pasquale Bonavota, jedan od navodnih šefova mafijaške skupine, uhićen je prošlog mjeseca u katedrali u sjevernom gradu Genovi. Stotine drugih mafijaša i korumpiranih dužnosnika su ili osuđene ili im se tek treba suditi zbog sumnje u njihovu upletenost u obitelj Mancuso.

Obitelj Mancuso je samo jedna od 150 obitelji koje čine dio kriminalne mreže 'Ndranghete. Talijanski i belgijski istražitelji vjeruju da je 'Ndrangheta prokrijumčarila blizu 25.000 kg kokaina između listopada 2019. i siječnja 2022. i usmjerila više od 22 milijuna eura iz Kalabrije u Belgiju, Nizozemsku i Južnu Ameriku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.