Vatrogasni zapovjednik o požaru kod Dubrovnika: Moguće je da je podmetnut

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

ZAPOVJEDNIK dubrovačkih vatrogasaca Stjepko Krilanović izjavio je za Dubrovački dnevnik da je lako moguće da je podmetnut požar koji je izbio iznad Orašca.

Krilanović kaže kako se dva požara nisu spojila, nego su se širila u zasebnim smjerovima. Dodaje da je jedan brzo stavljen pod kontrolu, dok se drugi proširio prema mjestu Ljubač. U tom požaru je poginuo 42-godišnji dubrovački vatrogasac Goran Komlenac.

"Vidjeli smo na početku požara kako gori na dva odvojena mjesta udaljena 50-ak metara. Nigdje blizu nije bilo ni dalekovoda ni struje. To je jedina indicija, no ne možemo tvrditi sa stopostotnom sigurnošću kako je to tako. Policija radi izvide i vjerujem kako će otkriti i objaviti što se dogodilo", rekao je vatrogasni zapovjednik za Dubrovački dnevnik.

Lokaliziran požar kod Zatona

Lokaliziran je požar na području Ljubača, iznad Zatona u čijem je gašenju u nedjelju stradao dubrovački vatrogasac Goran Komlenc, kojem će sve vatrogasne postrojbe u utorak odati počast upaljenim sirenama i minutom šutnje, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 hektara, a tijekom ponedjeljka vatrogasci su sanirali rubove požarišta te se obavljalo daljnje dežurstvo tijekom noći.

U tome je ukupno sudjelovalo 28 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Konavle te DVD-a Putnikovići.

Vatrogasci će odati počast poginulom kolegi

Sve javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva odat će u 19 sati upaljenim sirenama i minutom šutnje počast stradalom kolegi, izvijestila je vatrogasna zajednica.

Komemoracija za Gorana Komlenca, pripadnika JVP-a Dubrovački vatrogasci koji je tragično stradao gaseći taj požar bit će održana danas u 17 sati u vatrogasnom domu Orašac, a u 19 sati je pogreb na mjesnom groblju Orašac.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković proglasio je utorak Danom žalosti u Dubrovniku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.