Vatrogasci u Zagrebu cijelu noć imali posla, poplavljene ulice, podvožnjaci, stanovi

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ZBOG kišnog nevremena koje je u nedjelju pogodilo Zagreb došlo je do plavljenja objekata i prometnica te pada stabala, vatrogasci su odradili ukupno 41 intervenciju, a ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj Goran Roić potvrdio je kako im je ponovo poplavljen bolnički podrum. 

Oko 20 sati područje grada Zagreba zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom. Vatrogasci s područja grada odradili su 41 intervenciju, a od toga najviše ispumpavanja vode i uklanjanja stabala. Na intervencijama su sudjelovala 123 vatrogasca sa 41 vatrogasnim vozilom, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

To je drugi put u kratko vrijeme da je kišno nevrijeme u Zagrebu uzrokovalo poplave stambenih i drugih objekata. U noći s 25. na 26. srpnja, vatrogasci su odradili preko 200 tehničkih intervencija ispumpavanja vode te čišćenja odvodnih kanala i kolnika.

>> Novo nevrijeme u Zagrebu, poplavljen podvožnjak u Selskoj, voda opet ušla u Klaićevu

Roić: Klaićeva poplavljena i sinoć, nema većih šteta

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić za Hinu je potvrdio da su podrum i kantina bolnice ponovo poplavili.

"Jučer, kada je bio najveći pljusak, ponovo je u područje garderobe i kantine proplivala voda, međutim, mi smo odmah reagirali i uključili vodene pumpe te nismo dopustili štete većih razmjera", kazao je Roić istaknuvši da je taj prostor poplavljen drugi put u tjedan dana zbog kišnog nevremena.

Roić je ustvrdio da u Klaićevoj nema većih šteta, osim što su zidovi, instalacije i podovi ponovno natopljeni te istaknuo da bolnica, unatoč poplavama, djeci neprekidno pruža zdravstvenu skrb.

U Zaprešiću je snažni vjetar digao krov s jedne kuće, javio je Operativni komunikacijski centar 192. 

Prema posljednjim informacijama, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Vatrogasci u Sv. Duhu spašavali potopljeni stan 

Nenadu Cindriću iz ulice Sveti Duh stan je bio potopljen drugi put u nekoliko dana.

>> Kiša mu je već drugi put poplavila stan: Pozivam Bandića da dođe prespavati kod mene

Jedna od većih intervencija vatrogasaca dogodila se baš kod njega, gdje su mu ispumpavali vodu već drugi put ne bi li mu spasili stan.

"Nisam jedini, puno nas je ovdje nastradalo. Danas je sve pospremljeno. Dva dana ista stvar. To je globalni problem i više nemam živaca. Kome reći da se to riješi već jedanput. Ja to ne znam", kazao je Nenad Cindrić kojemu je stan poplavljen drugi put.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.