Vatrogasci i Hrvatske šume sporazumom dogovorili sprječavanje požara

Ilustracija: Zvonimir Barisin/PIXSELL

DANAS su u Splitu predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i predstavnici Hrvatskih šuma potpisali sporazum o suradnji u sprječavanju šumskih požara, pri čemu je vatrogascima uručena i vrijedna oprema.

Sporazum su potpisali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić u prostorima Intervencijske vatrogasne postrojbe Split.

Cilj sporazuma

Cilj sporazuma je bolja suradnja između organizacija, posebno u sprječavanju nastanka, brzom otkrivanju i gašenju šumskih požara, kao i sprječavanju i boljoj sanaciji mogućih ekoloških nesreća u šumama.

Hrvatske šume darovale su Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici motorne pile radi poboljšanja opremljenosti vatrogasnih snaga i povećanja spremnosti prilikom gašenja požara otvorenog prostora. Motorne pile namijenjene su vatrogasnim postrojbama s područja cijele Hrvatske, a uručene su županijskim vatrogasnim zapovjednicima.

Sporazum bi trebao regulirati i odnose u zajedničkoj provedbi promidžbenih aktivnosti protupožarne zaštite, kroz organizaciju zajedničkih edukativnih radionica i postavljanja protupožarnih plakata na površinama u vlasništvu Hrvatskih šuma.

"Ulaganja će ići u proširenje videonadzora s 20 novih lokacija za kamere diljem obale"

Dujić je istaknuo kako je za ovu godinu za protupožarne aktivnosti planirano čak 16.3 milijuna eura te da će ulaganja ići u proširenje područja videonadzora s 20 novih lokacija za kamere diljem obale.

U planu je da kamerama budu pokrivene sve priobalne županije. Također, planira se izgradnja 400 kilometara novih protupožarnih prometnica i održavanje mreže od skoro 10 tisuća km postojećih.

Zapovjednik Tucaković zaključio je da uspješno teku pripreme za ovogodišnju protupožarnu sezonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.