Vatrogasac o poplavi u požeškom kraju: U jednom naselju se stvorilo veliko jezero

Screenshot: RTL

JUČER je u požeškom kraju pala veća količina kiše. Najteže je stradao grad Kutjevo.

Tamošnji vatrogasni zapovjednik Marko Ašenbrener je u razgovoru za RTL Danas opisao kako je to izgledalo.

 

U jednom naselju je doslovno bilo veliko jezero, kaže zapovjednik

"Nakon olujnog nevremena i velike količine padalina na području grada Kutjeva, općine Kaptol, bilo je najviše problema u Kutjevu. Krenulo je s bujičinim vodama koje su nosili s makadamskih cesta, s brda, kamenje na cestu, bilo je par ispumpavanja u Kutjevu. Uslijedile su intervencije u naselju Bektež. Ondje smo vidjeli da je to malo veći problem, bilo je dosta ispumpavanja, pozvali smo vatrogasce s područja cijelog grada Kutjeva i susjedne općine Čaglin", rekao je Ašenbrener pa dodao:

"Kad smo došli u naselje Kula, iznenadilo nas je što smo vidjeli. To je bilo doslovno veliko jezero. Nismo mogli ništa puno napraviti jer u liniji od 50 metara se voda prelijevala preko ceste. U Kuli je palo puno kiše, 70-ak litara u kratkom vremenu. Dosta su nisko i sav dio iznad njih, sva se voda slila. Problem su i kanali koji su dosta mali i zatrpani u nekim dijelovima. Vatrogasci su napravili što su mogli, trenutno su na odmoru i spremni za daljnje potrebe u slučaju intervencija."

"Ovo je opomena"

Na pitanje tko je kriv zbog lošeg održavanja kanala, Ašenbrener je kazao da ne bi nikoga prozivao. Rekao je i kako su vatrogasci spremni za daljnje akcije.

"Ovo je opomena i nadam se da će odgovorni taj dio pokrenuti da se riješi baš zbog mještana. Većina ispumpavanja je do podne odrađena, dalje nas očekuje ispumpavanje bunara kako bi ljudi imali pitku vodu", zaključio je vatrogasni zapovjednik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.