Vatrogasac o kaosu na A3: Punih 45 minuta smo izvlačili troje iz smrskanog auta

Foto: PIXSELL/Ivica Galovic, Screenshot: RTL Danas

VATROGASNI zapovjednik je otkrio kako je izgledalo spašavanje unesrećenih u kaosu na autocesti A3. 

Policija je danas poslijepodne objavila novo priopćenje o seriji prometnih nesreća koje su se jučer kasno popodne dogodile na autocesti A3 kod Nove Gradiške. Policija je tako objavila da ih se dogodilo ukupno devet, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama sudjelovala su 22 vozila, od kojih sedam teretnih, 14 osobnih automobila i autobus. U autobusu se u tom trenutku nalazilo 14 putnika, koji nisu ozlijeđeni.

"Ovo mi je bilo vatreno krštenje"

Zapovjednik JVP-a Nova Gradiška Tomislav Orlovac otkriva koliko im je trebalo da izvuku ljude. "Mislim da je trajalo oko 45 minuta, u onom prvom šusu. Bilo je prilično zahtjevno s obzirom na to da je vozilo bilo pod samim kamionom." Na pitanje je li ovo bila najteža intervencija s kojom se susreo, iskreno odgovara: "Je, ovo je mi je bilo, rekao bih, vatreno krštenje."

Niz nesreća dogodio se na čvoru Okučani - Nova Gradiška u smjeru Lipovca. U čak 9 nesreća sudjelovala su 22 vozila i to 14 automobila, sedam kamiona i jedan autobus u kojem se u tom trenutku nalazilo 14 putnika. Nitko od njih, srećom, nije ozlijeđen. Najteža od tih nesreća dogodila se u 18:34. Jedna osoba je poginula u sudaru dva kamiona i tri automobila.

I ujutro su prizori bili strašni

I jutro poslije prizori na A3 bili su strašni. Vatrogasci su na terenu proveli više od 10 sati. Zapovjednik JVP-a Orlovac kaže: "Imali smo boje i lakove u jednom vozilu, u drugom vozilu je bio etil akril, bio je prevožen u bačvama i dok se to nije zbrinulo, nismo mogli napustiti mjesto intervencije da ne bi došlo do još veće katastrofe", rekao je za RTL Danas.

Dobra je vijest da je sedmero ozlijeđenih još jutros pušteno kući. Od toga dvoje djece od osam i 13 godina. Dr. Špoljar otkriva kako su djeca: "Bili su preplašeni, što je normalno. Ali sad su svi, hvala Bogu, dobro i stabilno i nadamo se brzom oporavku."

Ravnatelj bolnice dr. Kolodziej komentirao je moguć uzrok nesreće: "Svi su spominjali maglu kao uzrok nesreće, slabu vidljivost."

No, to nije jedini razlog pa iz policije ponovno stiže apel. Kata Nujić iz PU brodsko-posavske poslala je važnu obavijest vozačima: "Apeliramo na vozače da budu oprezni i vožnju prilagode osobinama ceste, stanju, uvjetima, odnosno atmosferskim prilikama."

Od 12 ozlijeđenih, dvoje je Hrvata, ostali su državljani Srbije i BiH. Petero ih se još nalazi u novogradiškoj bolnici, a svi bi trebali izaći idući tjedan, neki svojim kućama, a neki na bolničko liječenje u matične države.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.