UZNEMIRUJUĆA SVJEDOČANSTVA "ISIS je nahranio ženu vlastitim djetetom i silovao djevojčicu do smrti"

Screenshot: YouTube
 
IRAČKA zastupnica Vian Dakhil u posebno uznemirujućem televizijskom razgovoru je opisala najgnjusnije zločine koje je ISIS počinio nad njenom manjinom u Iraku.
 
Dahil je jedina zastupnica u parlamentu koja predstavlja svoju etnoreligijsku skupinu, Jezide. Već godinama se bori protiv stravičnih zločina džihadista kojima su Jezidi posebna meta.
 
Vjeruje se da su ISIS-ovi ekstremisti ubili oko 10 000 Jezida samo tijekom ofenzive u kolovozu 2014. u cijelom Iraku. Njihova tijela su otkrivena u masovnim grobnicama, a žene su oteli te iskorištavaju kao seksualno roblje.
 
 
"Skuhali smo tvog jednogodišnjeg sina i upravo to si sada pojela"
 
Dakhil je u razgovoru za egipatsku emisiju Extra News izjavila:
 
"Jedna od žena koju smo uspjeli spasiti od ISIS-a je rekla da su ju držali u podrumu tri dana bez hrane ili ičega drugog. Zatim su joj donijeli tanjur s mesom i rižom. Pojela je jer je bila jako gladna".
 
Dakhil je nastavila mučnu priču: "Kada je završila rekli su joj: 'Skuhali smo tvog jednogodišnjeg sina kojeg smo oteli, i upravo to si sada pojela'".
 
"Silovali su djevojčicu do smrti"
 
Voditelj u tom trenutku nije mogao zaustaviti suze, ali Dakhil je nastavila on još jednom nevjerojatnom hororu:
 
"Jedna od spašenih djevojčica nam je rekla da su oteli njenih šest sestara. Najmlađu od njih, djevojčicu od deset godina, pred ocem i sestrama su silovali do smrti. Imala je deset godina", rekla je zastupnica. Nakon duže stanke je nastavila:
 
"Pitanje koje si stalno postavljamo je: 'Zašto? Zašto su nam te zvijeri ovo učinile?'"
 
ISIS se zakleo na genocid nad "štovateljima sotone"
 
Jezidi su postali žrtve odvratnih zločina ekstremista zbog svoje vjere. ISIS je o njima objavio izjave u kojima ih naziva "štovateljima sotone" te se zaklinje da će nad njima izvršiti genocid.
 
Dakhil se od 2014. pokušava izboriti za prava svoje, ali i ostalih manjina u državi.
 
Časopis PLOS Medicine procijenio je da je ISIS prije dvije godine oteo 9000 Jezida, od kojih je ubijeno 3100, a neki od njih su pogubljeni brutalnim metodama poput odrubljivanja glave. Mnogi su još uvijek među nestalima.
 
Dakhil je prije nekoliko godina održala poznati dirljivi govor u parlamentu u kojem je kroz suze izjavila da "preklinje svijet za pomoć ljudima zatočenim u planinama Sinjar".
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.