Ustavni sud poništio odluku kojom je sud kuću vrijednu 410 tisuća prodao za 10 tisuća kuna

USTAVNI SUD poništio je odluku po kojoj je kuća Siščanina Vladimira Momčilovića, zbog duga banci, umjesto za 410 tisuća kuna prodana za samo 10 tisuća kuna.

Ovom odlukom novi vlasnici njegove kuće iz nje će morati izaći, a ona će na ponovnu prodaju, piše Večernji list. U cijelu ovu priču beskućnik Momčilović se "uvalio" kada je njegova supruga podigla hipotekarni kredit u Slatinskoj banci koji nisu mogli vraćati te su ostali dužni 195 tisuća kuna. Ovrhom mu je prije pet godina oduzeta kuća od 137 četvornih metara i okućnica od 650 četvornih metara, zbog toga što je njima jamčio vraćanje kredita.

Kuća prodana na trećem ročištu, nakon što se na prva dva nije pojavio kupac koji bi platio 410 tisuća kuna

Iako su postojala još tri jamca, Općinski sud u Sisku je "sjeo" na njegovu imovinu. Tvrdi kako je Slatinska banka krivo prikazala njihova dugovanja jer je nekoliko rata otplatio te je još u banci bio i depozit od 10 tisuća njemačkih maraka. Na prvom i drugom ročištu vrijednost kuće bila je procijenjena na 410 tisuća kuna, a na trećem je kupcu ona prodana za 10 tisuća kuna.

Čini se kako je ipak nakon pet godine borbe Vladimir Momčilović uspio u jednom dijelu svog nauma. Prodajom za 10 tisuća kuna nije profitirala niti banka koja iz nove prodaje nije uspjela naplatiti svoj dug.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.