Unatoč krizi i recesiji Vice Blagaić i ove godine organizira Croatia Boat Show

RECESIJA je potrajala, kriza još traje pa će i 13. Croatia Boat Show biti manji po broju izlagača, plovila i kvadraturi, nego inače. Otprilike kao lani.

Svejedno, organizator Vicenco Blagaić, vlasnik tvrtke Profectus, ne krije zadovoljstvo što će sajma ipak biti.

Kerum ove godine nije radio probleme

"Bilo je razmišljanja da odustanemo, ali kad su nam se počeli javljati naši stalni partneri, odlučili smo nastaviti tradiciju. Skratili smo broj dana sajma, sa devet na šest, a zbog troškova smo odlučili stisnuti sajam, napraviti puno gušće nego lani. Nećemo koristiti pola bazena između Gata Svetog Petra i Gata Svetog Nikole, ali ćemo zato koristiti dio rive koji je lani bio problematičan. Ove godine sve je u redu s Gradom. Gradonačelnik je dao podršku, ne financijsku, već kroz prostor", izložio je Blagaić. 

Unatoč krizi i očajnom stanju na nautičkom tržištu, bankrotirala je ili zatvorila, naime, trećina proizvođača, svi značajni brendovi i zastupnici bit će u Splitu, pohvalio se Blagaić.

Glamura, poput parade brodova, ove godine neće biti jer se pazilo na troškove. Blagaić se nada da će krizi konačno jednom doći kraj i da će Boat Show doživjeti ponovno svoja blistava izdanja.

"Nautičko tržište se oporavlja u svijetu, ali ne i u Hrvatskoj"

"Trendovi pokazuju da se nautičko tržište polako oporavlja u svijetu, no u Hrvatskoj se to još ne vidi", konstatirao je Blagaić. O brojevima nije htio, jer je to prilično nezahvalno.

Ove godine neće biti više Spectator Solisa, koji je završio u stečaju. Sunseeker je oduzeo zastupstvo obitelji Crnčević. Novi partner Sunseeker Germany zakupio je prostor i dolazi sa tri plovila, što je prilično skromno kad se sjetimo da je pred Lučkom kapetanijom Spectator svake godine izlagao čitav niz plovećih dragulja iz Sunseekerove flote, dok su se na obali šepurili razmetni bolidi Aston Martina.

Vrata Croatia Boat Show otvara 12. travnja. Cijene ulaznica su od 40 do 50 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.