Umjesto da gađaju u sridu, alajčauš Zorica i nećak dokazuju da nisu oštetili VAD

SUDAC Mlađan Prvan danas je na splitskom Županijskom sudu saslušao prvu turu svjedoka u istrazi koju je poveo kako bi se ustanovilo jesu li bivši alajčauš Ivan Zorica i njegov nećak Ivan zvani Ivo oštetili Viteško alkarsko društvo za 40 tisuća kuna. Toliko su, naime, plaćena grla Sky Quest i Mandur, koja su, međutim, umjesto u konjušnici Alkarskog društva završila u Konjičkom klubu Vreba, kojeg vode Zorice.

Svi konji u istoj fakturi

Slučaj je star gotovo punih osam godina i datira iz vremena kada su sinjski alkari odlučili nabaviti nešto novih konja. U Mađarskoj su za VAD kupili šest grla, još su dva uzela Zorice. Problem je nastao kada je mađarski prodavač sve konje stavio u istu fakturu. 

Kada se, prije četiri godine, po Sinju počelo šuškati da neki konje nedostaju u alkarskoj konjušnici, Ivo Zorica objasnio je Slobodnoj Dalmaciji da je grla za Vrebu uredno platio u gotovini četiri tisuće eura. Eventualno bi se moglo raditi o par tisuća kuna neplaćenog PDV-a, nikako nekakvoj šteti u Alkarskom društvu...

Alkari na sudu

Danas ispitani svjedoci nisu naveli da je VAD oštećen. Sudac Prvan ispitao je Stjepana Šimundžu, direktora Alkarske ergele, Senku Čajić, voditeljicu računovodstva, bivšeg predsjednika i potpredsjednika VAD-a Matu Jukića i Dinka Bošnjaka, barjaktara Dragana Malbašu te tajnika Ivana Vrcu.

Sutra se ispitivanja svjedoka nastavlja u ništa manjem paklenom tempu, sve kako bi se utvrdila istina i činjenično stanje. Predmet je zadužilo Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zbog štete iznad 30 tisuća kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.