Kerum kadrovira upravna vijeća županijskih tvrtki: Sestra i zet umjesto bivših članova HGS-a

Foto: FAH

NAKON što su otkazali poslušnost gazdi Kerumu, bivši vijećnici HGS-a Marija Mladineo i Mario Sičić "pobrisani" su iz upravnih vijeća županijskih tvrtki. Sičić je bio na čelu UV-a Razvojne agencije RERA, a Mladineo u upravnim vijećima Doma Lovret i Županijskih ljekarni. Kerum se umjesto njih odlučio za provjerene kadrove, sestru Nevenku Bečić i njezina zeta Zvonimira Matkovića. Potez je očekivan jer je Kerum u županiji i dalje u ljubavi sa vladajućim HDZ-om.

Mladineo i Sičić izbačeni su iz HGS-a po kratkom postupku nakon što su početkom studenog prošle godine došli na sjednicu Gradskog vijeća i podržali proračun gradonačelnika Ive Baldasara. Kerum se užasnut izdajom pojavio u Banovini u roku od pet minuta da kaže kako se Sičić i Mladineo izbačeni i kako ih je Baldasar kupio kafićima. Bivši HGS-ovci kategorički su demantirali da išta imaju s tim, već da su glasovali po savjesti.

Baldasar rasturio oporbu i pokupio im petoro vijećnika

Oboje ostaju u Gradskom vijeću do daljnjeg, pretpostavlja se kao podrška gradonačelniku Baldasaru, koji je možda najviše profitirao od cijele situacije budući da je Kerumu oteo dvoje vijećnika te ga ostavio tek na tri glasa. Nešto ranije, od Marijane Puljak razišle su se vijećnice Danira Matošić Matičević i Daša Dragnić, a još prije na Baldasarovu stranu "preletio" je pravaš Damir Ćosić Roda, koji je u Gradsko vijeće ušao zajedno sa HDZ-om.

Sve to bi trebalo omogućiti sigurno preživljavanje Ivi Baldasaru. Mladineo je već nagrađena imenovanjem u Nadzorni odbor gradskog groblja Lovrinac. Zamijenit će HSS-ovca Željka Sikiricu koji se u NO-u Lovrinca našao dok je Kerum još bio u ljubavi sa Baldasarom. Sikirica je bio šesti na zajedničkoj listi sa HGS-om i neko vrijeme se špekuliralo da bi upravo on trebao ući u Gradsko vijeće umjesto Danijele Špalj, koju je Kerum potjerao iz nepoznatih razloga. To se ipak nije dogodilo. U vijeće je ušao Dražen Delić, rođak Kerumove žene, dok se Sikirica zadovoljio mjestom u Nadzornom odboru Lovrinca.

Ima još novosti. U Nadzorni odbor Vodovoda i kanalizacije ulazi sanacijski ravnatelj splitske bolnice dr. Kolja Poljak, a u NO Parkova i nasada Davor Matijević, SDP-ov predsjednik Gradskog kotara Blatine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.