Umirovljeni general dobio spor: Zagorec nije ometao istragu u aferi "Dragulji"

OPĆINSKI kazneni sud u Zagrebu oslobodio je optužbe umirovljenog generala Vladimira Zagorca i Suzanne di Mauro Bunjevac, koji su bili optuženi za ometanje istrage u aferi "Dragulji", zbog koje je general osuđen na sedam godina zatvora.

Sudac je danas zaključio kako nema dokaza da je Zagorec poticao Suzzane di Mauro Bunjevac na ometanje istrage i navođenje istražitelja na krivi trag. Obrana je tijekom suđenja tvrdila da Bunjevac nikada nije svjedočila protiv Zagorca, a po zakonu se djelo sprečavanja dokazivanja može počiniti samo pred sudom, u upravnom postupku, postupku pred javnim bilježnikom ili stegovnom postupku.

Od Zagorca dobila konja

Bunjevac je objasnila kako je kao zaposlenica tvrtke koja se bavi trgovanjem dragim kamenjem, dobila informacije o spornim draguljima te je vlastima željela pomoći u otkrivanju njihova podrijetla i vlasnika. Svu dokumentaciju je sredinom 2007. godine preko odvjetnika Ante Nobila predala zamjeniku glavnog državnog odvjetnika Lazi Pajiću. Kasnije je shvatila kako to drago kamenje nema veze sa Zagorcem te mu to i javila.

S druge strane je tužiteljstvo tvrdilo kako je ona pokušavala omesti istragu i pomoći Zagorcu kada je ponudila pomoć u istrazi o bankovnim računima u inozemstvu na kojima se prikupljao novac za obranu Hrvatske. Za to ju je Zagorec nagradio konjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.