Ukleto mjesto u Atlantiku: Turbulencije omele avion nad morem gdje je poginulo 228 putnika

FRANCUSKI stručnjaci istražuju probleme koji su se Air Franceovom zrakoplovu prošlog mjeseca dogodili blizu mjesta gdje se u lipnju srušio avion iste zrakoplovne kompanije, a poginulo je svih 228 putnika.

Zrakoplov Air Francea na letu 445 krenuo je iz Rio de Janeira prema Parizu  29. studenog te je iznad Atlantskog oceana prijavio probleme sa turbulencijama. Na istoj liniji vozio je i kobni zrakoplov Air Francea koji se 1. lipnja u oluji srušio u Atlantik, a u njemu je poginulo svih 228 putnika, pišu svjetski mediji.

Zbog turbulencija pilot spustio zrakoplov

Istražitelji nikada nisu pronašli "crne kutije" iz tog zrakoplova te nije poznat niti točan uzrok nesreće. Zrakoplov koji je poletio 29. studenog je četiri sata nakon kretanja iz Brazila prijavio jake turbulencije koje su natjerale pilota na smanjivanje visine leta, a kontroli leta je poslao poruku da su promijenili visinu na kojoj lete.

Nakon pola sata letenja u srednje jakim i snažnim turbulencijama, zrakoplov sa 215 putnika je normalno nastavio letjeti prema Parizu. Francuska agencija za istraživanje nesreća objavila je da su oba zrakoplova koja su nad Atlantikom imala problema bili modeli Airbus A330-203, dok iz Air Francea tvrde da je avion koji je letio u studenom bio model Airbus A330-200.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.