Ukinuta presuda: Don Ivica Sinanović ipak nije kriv za ubojstvo u Banićima

Foto: dubrovnik.net

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Dubrovniku danas je donesena nepravomoćna presuda kojom se don Ivica Sinanović oslobađa krivnje za ubojstvo Marka Kraljevića, u noći 22. svibnja 2012. u župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju, javlja Dubrovnik.net.

Riječ je o ponovljenom suđenju, nakon što je Vrhovni sud u ožujku ove godine ukinuo nepravomoćnu odluku Županijskog suda kojom je 30.travnja 2013. proglašen krivim, uz izricanje zatvorske kazne u trajanju od 4,5 godine.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv svećenika Ivice Sinanovića zbog počinjenja kaznenog djela "ubojstva na mah". Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva svećenika se teretilo da je u noćnim satima oko 1,20 sati 22. svibnja 2012. u Banićima u prizemlju Župnog ureda nasmrt pretukao predsjednika tamošnjeg predsjednika Mjesnog odbora Marka Kraljevića.
 
Sinanović: Nije mi bila namjera ubiti
 
Sinanović se pred sudom branio da mu namjera nije bila udarcima ubiti protivnika nego ga onesposobiti. Tvrdio je kako je jedini kontakt s ubijenim dok je ležao na podu imao za vrijeme dok mu je pružao prvu pomoć.
 
Prema optužnici Sinanović je udario Kraljevića šakom u predjelu lica. Od udarca je Kraljević pao na pod, a Sinanović ga je, u cilju da ga liši života, šakom više puta udario po licu uslijed čega je Kraljević zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te preminuo.
 
Kraljević je bez povoda banuo u Župni dvor i bio je u alkoholiziranom stanju. Prijetio je don Sinanoviću te je nogom udario u vrata dnevnog boravka. Tvrdi se i kako je Kraljević prvi udario Sinanovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.