UHLJEBLJIVANJE U HEP-U Ministarstvo energetike za Index najavilo žestok obračun s korupcijom

Foto: Hina, Index

INDEX je sinoć objavio snimku na kojoj izvršni direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek svojem podređenom naređuje da mora zaposliti rođaka predsjednika uprave HEP-a, Perice Jukića, ili će ga smijeniti.


Već jutros, Martinek je "iz moralnih razloga" podnio ostavku na dužnost.

"Smatram svojom moralnom odgovornošću da to učinim i to sam i učinio i podnio ostavku na mjesto direktora društva", odgovorio nam je.

Dok čekamo odgovor predsjednika uprave HEP-a Perice Jukića, još jednog od uključenih u veliku aferu o uhljebljivanju, obratili smo se resornom ministarstvu zaštite okoliša i energetike te smo ih pitali što misle napraviti povodom ovog velikog skandala.

"Ministarstvo je informirano o slučaju  te je odmah naloženo provođenje mjera usmjerenih na rasvjetljavanje svih činjenica, a u cilju poduzimanja konkretnih mjera sankcioniranja odgovornih.

Zaprimljena saznanja iz kojih proizlazi opravdana sumnja da su jedna ili više osoba posegnule za nezakonitim i nedopustivim metodama uplićući se izravno u provedbu javnih natječaja, konkretno za radno mjesto električara u Pogonu posebne toplane, proslijedili smo i nadležnom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. Naš je stav jasan – nulta stopa tolerancije na korupciju i klijentelizam.

Očekujemo da nadležne institucije utvrde sve relevantne činjenice i sankcioniraju odgovorne, ukoliko se utvrdi njihova odgovornost, i to u najkraćem roku", stoji u odgovoru Ministarstva.

Sudjelujte u akciji Indexa "IZBACI UHLJEBA"

Ukoliko znate za slične primjere uhljebljivanja u državnim tvrtkama i institucijama, prijavite nam ih na uhljebi@index.hr. Anonimnost zajamčena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.