Uhićen meksički kemičar: Španjolska policija osujetila napad na prosvjednike protiv dolaska Pape

ŠPANJOLSKA policija uhitila je meksičkog studenta kemije osumnjičenog za planiranje napada na prosvjednike koji se protive dolasku Pape u Madrid.

Uhićeni je identificiran kao Jose Perez Bautista iz Meksika, a policija nije kazala da li istražitelji vjeruju da je osumnjičenik uistinu bio sposoban izvesti takav napad plinom i je li imao potrebne kemikalije. Sudska službenica je za novinare kazala kako je Meksikanac preko interneta prijetio Španjolcima koji se protive dolasku Pape, zbog čega ga je policija naposljetku i uhitila uoči prosvjeda.

U policijskoj izjave pak stoji da su prilikom pretrage njegovog stana pronađena dva laptopa s kemijskim jednadžbama koje nemaju veze s njegovim studijem. Navodno je Meksikanac preko interneta pokušao i vrbovati druge ljude da mu se pridruže u napadu na prosvjednike, prenosi Huffington Post.

Prosvjed je zakazan za večeras, a pridružit će mu se i dio katoličkog klera koji smatra da je besmisleno trošiti velika sredstva na Papin posjet, koja se procjenjuju na oko  50 milijuna eura, u trenucima kada Španjolsku trese nezapamćena ekonomske kriza. Papa u Madrid dolazi u četvrtak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.