Uhićen lažni policajac u Zagrebu, na Božić pištoljem prijetio maserki iz Srbije

Ilustracija: Filip Kos/PIXSELL (nije fotografija događaja iz članka)

ZAGREBAČKI policajci u petak su iz zasjede uhitili 33-godišnjaka koji je iznuđivao novac od dvije maserke iz Srbije predstavljajući se kao policajac. 

Uhićen je 33-godišnjak pod sumnjom da je počinio dva kaznena djela razbojništva i jednog kaznenog djela iznude u pokušaju na štetu dviju žena, jedne 27-godišnjakinje i 40-godišnje državljanke Republike Srbije.

Na Božić je pištoljem prijetio maserki iz Srbije, tražio da mu da novac

Naime, ovog je Božića osumnjičeni stupio u telefonski kontakt s oštećenom državljankom Srbije, čiji broj telefona je pronašao pod oglasom pružanja usluga masaže, nakon čega je dogovorio masažu i otišao na adresu stanovanja oštećene u Zagrebu kojoj se predstavio kao policijski službenik bez da joj je pokazao policijska obilježja. Međutim, kada ga je oštećena zatražila da joj pokaže policijsku značku, muškarac je izvadio svoj plinski pištolj koji je legalno posjedovao, repetirao ga i od oštećene zatražio novac.

Kako oštećena nije imala novac, osumnjičeni je uzeo njezinu osobnu iskaznicu i prijeteći naložio da mu svakog ponedjeljka mora predavati 1.000 kuna ili 100 eura, nakon čega je izišao iz stana.

Dva dana kasnije došao je kod druge maserke iz Srbije, i njoj je prijetio pištoljem

Dva dana kasnije, 27. prosinca 2018. došao je i do adrese stanovanja druge maserke, 27-godišnjakinje, kojoj se na identičan način predstavio kao policijski službenik, te odmah po ulasku zatražio je da mu preda novac, a kada je ista odbila poslušati ga, izvadio je plinski pištolj, repetirao ga, uperio u smjeru glave oštećene te ponovno zatražio novac. U strahu za svoj život, oštećena mu je predala 200 eura i 800 kuna nakon čega je osumnjičeni, s otuđenim novcem izišao iz stana.

Odmah idućega dana putem telefona kontaktirao je oštećenu državljanku Republike Srbije i prijeteći joj zatražio da mu preda 1000 kuna ispred ulaza jednog trgovačkog centra u Zagrebu, na što je oštećena u dogovoru s policijskih službenicima pristala.

Odbacio pištolj i počeo bježati

Prilikom susreta s oštećenom osumnjičeni se u jednom trenutku dao u bijeg, kojom prilikom je odbacio svoj pištolj i prethodno oduzetu osobnu iskaznicu oštećene, međutim policijski su ga službenici sustigli i uhitili.

Protiv osumnjičenog ponesena je kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetniku zbog osnova sumnje u počinjenje dvaju kaznenih djela razbojništva i jednog kaznenog djela iznude u pokušaju, te je priveden pritvorskom nadzorniku, priopćili su iz policije. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.