Uhićen jedan od lopova iz londonske pljačke nakita vrijednog 65 milijuna dolara

LONDONSKA policija uhitila je 50-godišnjeg muškarca zbog sumnje na povezanost s prošlotjednom krađom jedne gradske draguljarnice. Kako prenosi CNN, u pljački koja se dogodila 6. kolovoza ukraden je nakit u vrijednosti od 65 milijuna dolara.

Ukrali pa ispalili hitac

Policija je, naime, jučer objavila fotografije dvojice muškaraca za kojima se traga, snimljene sigurnosnom kamerom, kao i fotografije prstena, ogrlica, narukvica i satova ukradenih iz trgovine Graff Jewellers u središnjoj londonskoj ulici New Bond.

Ukradena su 43 predmeta u vrijednosti od oko 40 milijuna funti ili 65 milijuna dolara. Pljačka se dogodila prošlog četvrtka oko 16:40 sati kada su dvojica muškaraca ušla u draguljarnicu i pištoljima zaprijetila zaposlenicima. Kada su napuštali trgovinu sa sobom su poveli i jednu zaposlenicu te po izlazu ispalili hitac, no, srećom, nitko nije bio ozlijeđen.

Djelo profesionalaca

Ubrzo su u tlo ispalili i dugi hitac te odjurili automobilom marke BMW, kojeg su kasnije zamijenili Mercedesom srebrne boje, a potom i crnim Fordom ili Volswagenom.

"Riječ je o dobro isplaniranoj pljački pri kojoj su kradljivci koristili čak nekoliko automobila za bijeg. Osumnjičeni muškarci su izrazito opasni, a ispalili su dva hitca u tlo londonskih ulica po izlasku iz trgovine", objasnili su u londonskom policijskom središtu, Scotland Yardu, te pozvali građane da ih obavijeste ukoliko imaju ikakve informacije o muškarcima ili samoj pljački.

U vrijeme pljačke muškarci, u tridesetim godinama, su nosili odijelo i kravatu. Jedan je navodno bijelac, a drugi afroamerikanac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.