Ugledni američki sportski reporter optužen za podvođenje prostitutki

KEVIN PROVENCHER, dugogodišnji američki sportski reporter Union Leadera, najvećih novina u New Hampshireu, optužen je jučer za vođenje lanca prostitucije u dvije američke države i Kanadi.

Prema pisanju New York Daily Newsa, Kevin je oglašavao seksualne usluge na raznim internet stranicama te je iznajmljivao hotelske sobe u Andoveru, Massachusettsu i New Hampshireu, gdje su žene nudile seksualne usluge za novac.

Audicija prije posla

Sličnu je operaciju ovaj 50-godišnji reporter, koji je dvadeset godina radio za novine, organizirao i u Kanadi. Kevin je jučer uhićen u svom domu u Manchesteru, nakon čega je prevezen u Massachusetts gdje je na sudu izjavio da nije kriv. Sudac mu je odredio pritvor uz jamčevinu od deset tisuća dolara.

Kako stoji u sudskom izvješću, Kevin je unajmio dvije žene nakon što je na web stranice postavio usluge takozvanog escorta. Prvo bi se susreo s njima u hotelu gdje su morale "proći audiciju", odnosno imati s njim seksualne odnose, te bi ih potom "zaposlio", a jednoj je čak poklonio i intimno rublje.

Suspendiran s posla

Navodno je provjerio i njihovu biografiju kako bi se uvjerio da nisu policijske službenice, a potom bi unajmio hotelske sobe te im osigurao kontakte klijenata. Na kraju dana prostitutke bi mu dale polovicu zarađenog novca ili bi je stavile na posebno otvoren bankarski račun.

Policija je uvjerena da je "operacija" počela prije godinu dana, a istragu je započela nakon što je osoblje hotela Spring Hill Suites u Andoveru posumnjalo i prijavilo im slučaj. Policajci su stoga 11. lipnja stigli u hotel i pratili razvoj situacije, prilikom čega su vidjeli muškarca kako ulazi i izlazi iz sobe. Nakon otkrića, Kevin je suspendiran s posla.

Ovaj ugledni sportski reporter radio je i za Manchester Monarchs, a tijekom karijere dobio je i niz nagrada. Primjerice, četiri je puta dobio nagradu New Hampshirea za sportskog novinara godine, a osvojio je i nagradu Hobey Baker. Između ostalog, puno je pisao i o hokeju, a redakcija ga hvali kao "vrijednog novinara".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.