Udovica sisačkog zeta o uhvaćenim džihadistima: Dovedite te pse meni i dajte mi šest sati

Screenshot YouTube/Sky News/123rf

DRAGANA Haines, udovica ubijenog humanitarca Davida Hainesa, otkrila je kako želi sama izvršiti pravdu nad džihadistima, odgovornima za smrt njenog muža.

Alexanda Kotey i El Shafee Elsheikh dvojica su preostalih članova britanske ćelije Islamske države, poznate kao Beatlesi. Odgovorni su zbog mučenja i ubijanja zarobljenika, među kojima je i pokojni sisački zet. Dvojici uhvaćenih britanskih džihadista skinuto je britansko državljanstvo, a trenutno ih zarobljene u Siriji drže kurdske snage.

Kako se čini, britanska vlada neće tražiti njihovo izručenje za suđenje u Velikoj Britaniji, iako im se tu nalaze obitelji, javlja Times.

"Dovedite te pse meni"

S obzirom na to da ih drže kurdske snage koje podupiru Amerikanci, džihadisti će vjerojatno biti isporučeni u američki pritvor. Britanski ministar obrane zatražio je da ih se ne isporuči u zloglasni Guantanamo koji je na lošem glasu zbog tretmana zatvorenika. Rekao je kako bi zarobljeni ISIS-ovci trebali biti isporučeni na suđenje Međunarodnom sudu u Haagu.

Davidova udovica Dragana Haines poručila je iz Hrvatske što želi napraviti s njima.

"Dovedite te pse meni. Ili me odvedite gdje su oni i dajte mi šest sati sa svakim od njih. Obećavam da će biti živi nakon što završim s njima. Doduše, nisam sigurna hoće li i dalje željeti biti živi", rekla je.

Smaknut na snimci

Humanitarni djelatnik David Haines bio je britanski državljanin oženjen Hrvaticom i prijavljen u Sisku. Ubili su ga i to videosnimkom potvrdili ekstremisti Islamske države nakon što su ga 18 mjeseci držali u zatočeništvu. Posvetio je život pomaganju izbjeglicama u zonama sukoba.

Muškarac s kukuljicom, pripadnik IS-a, te 2014. odrubio je glavu 44-godišnjem Hainesu. Na internet je postavljena videosnimka.

Haines je radio s izbjeglicama za francusku neprofitnu Agenciju za tehničku pomoć i suradnju (ACTED) kada su ga borci islamističke radikalne skupine oteli u ožujku 2013. na sjeveru Sirije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.