Ubojstvo u Puli: Ubojica i njegov pomagač u pulskom Okružnom zatvoru

SINOĆ oko  pola devet u pulskom naselju Šišan došlo je do pucnjave u kojoj je jedan muškarac ubijen, a jedan ranjen, izvijestila je noćas PU istarska.

Do pucnjave je došlo u dvorištu kuće u Ulici Montiron 105. Sukobili su se 36-godišnji Massimo Moratto, 39-godišnji Alessandro Ausilio te 33-godišnji Denis Dukić. Nakon verbalnog okršaja Massimo je zapucao je prema ostaloj dvojici te ubio Alessandra, a teško ranio Denisa. Ranjeni Denis Dukić je prevezen u bolnicu u Pulu.

Odrađivali dug radovima na kući

U policijsku postaju su na ispitivanje dovedeni ubojica Moratto i 37-godišnji Dino Marinković iz Pule. Neslužbeno se doznaje kako je do svađe došlo zbog međusobnih dugovanja. Navodno su Ausilio i Dukić odrađivali svoj dug tako što su izvodili radove na Morattijevoj kući. Još nije poznato kako je u istrazi o ubojstvu uključen Dino Marinković, koji je zajedno s Morattom oko 21 sat priveden u pulski Okružni zatvor, te izvedeni pred istražnog suca. Više informacija policija će otkriti na konferenciji za novinare u utorak.

Policiju je nakon pucnjave pozvala Morratijeva supruga Dragana, koja je vlasnica kuće u kojoj je za vrijeme sukoba bilo i Morratijevo jednogodišnje dijete. Policija je ubijenog Ausilija pronašla u lokvi krvi u hodniku kuće, dok se ranjeni Dukić nalazio na ulazu u dvorište.

Ubijeni zbog pljačke bio u zatvoru pet godina

Na mjesto događaja s policajcima očevid provodi i istražni sudac te stručnjaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić". Doveden je i pas za traganje koji bi trebao pronaći odbačeni Morratijev pištolj iz kojeg je ubijen Alessandro te ranjen Dukić. 

Očevid će potrajati cijeli dan te će tek nakon njega i provedene kriminalističke obrade biti poznat motiv ubojstva. Četvorka koja je sudjelovala u svađi i pucnjavi otprije je poznata policiji. Morratto je navodno više puta bio prijavljivan zbog krađa i teških krađa. Ubijeni Ausilio je, navodno, zbog sudjelovanja u pljački Riječke banke u Fužinama odležao pet godina u zatvoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.