Ubojica iz Las Vegasa prije masakra pokušao kupiti svjetleće metke

Foto: Facebook/ABC News
 
UBOJICA iz Las Vegasa Stephen Paddock pokušao je kupiti svjetleće metke u Phoenixu prije masakra u nedjelju, piše CNN.
 
U posljednjih nekoliko tjedana Paddock je kupio streljivo u Phoenixu, ali nije uspio pronaći svjetleće, odnosno trasirne metke, čije punjenje pri ispaljivanju ostavlja svjetlosni trag koji omogućuje rukovatelju oružja da jasno vidi putanju metka, izjavio je policijski službenik.
 
"Policija bi ga lakše uočila i brže reagirala"
 
Službenik je objasnio kako bi Paddock pomoću svjetlećih metaka mogao preciznije gađati mete. CNN-ov analitičar James Gagliano je istaknuo da bi takvi meci, s druge strane, omogućili policiji da brže uoči pucnjavu i reagira.
 
U Paddockovoj hotelskoj sobi, iz koje je pucao na publiku na koncertu i ubio 58 ljudi, pronađeno je najmanje 23 komada oružja. U njegovom autu parkiranom kod hotela pronađeno je više od 22 kilograma eksplozivnog materijala te 1600 komada streljiva, zbog čega policija smatra da je planirao pobjeći nakon masakra.
 
Tajanstvena novčanica
 
Iako je šerif Lombardo ranije rekao kako je Paddock "najvjerojatnije morao imati pomoćnika", policija je kasnije izjavila da smatra da je djelovao sam. Još uvijek pokušavaju ustanoviti motiv za masovnu pucnjavu, koju je počinio umirovljeni računovođa bez dosjea s dozvolom za oružje.
 
Lombardo je za New York Times izjavio da je u Paddockovoj sobi pronađena novčanica s napisanim brojevima na njoj. Istražitelji pokušavaju analizirati značenje brojeva, ali još uvijek ne znaju je li novčanica bitna za istragu.
 
Iznajmljivao sobe na drugim glazbenim festivalima
 
Prije nego je došao u hotel Mandalay Bay, Paddock je unajmio apartman u blizini festivala Life is Beautiful. 
 
U kolovozu je osoba pod njegovim imenom rezervirala sobu u hotelu Blackstone u Chicagu za vrijeme festivala Lollapalooza, ali se tamo nije pojavila, izjavilo je osoblje.
 
"Pričao je o kockanju i smrdio na alkohol"
 
Frizerka Kallie Beig iz Paddockovog rodnog Mesquitea ispričala je da ga je šišala najmanje tri puta u posljednje tri godine. Rekla je da je svaki put došao rano ujutro, "smrdio na alkohol i pričao kako je cijelu noć bio budan zbog kockanja".
 
Beig ga je posljednji put vidjela dva mjeseca prije tragedije u nedjelju. Tada joj je rekao da planira poslati svoju djevojku Marilou Danley na put u Filipine. Danley je kasnije izjavila da je to bilo iznenađenje za nju, a Paddock joj je rekao kako želi da otputuje u posjet svojoj obitelji. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.