Stampedo na koncertu reperice u SAD-u: Svi se naguravali van, poginulo dvoje ljudi

Screenshot: CBS

DVIJE osobe su poginule, a osmero je ozlijeđeno u stampedu koji je nastao nakon koncerta reperice GloRille u Rochesteru, New York. Vlasti navode da je gužva vjerojatno nastala kada su posjetioci mislili da čuju pucnjavu. "Međutim, nije bilo nikakvih dokaza koji potvrđuju da je došlo do pucnjave", rekao je za ABC News policajac Nicholas Adams. 

Policija je priopćila kako je do stampeda došlo u nedjelju navečer, nedugo nakon završetka koncerta u dvorani Armory. "Gužva je nastala kada su ljudi počeli juriti prema izlazu. Postoje izvješća da su se čuli pucnji koji su izazvali paniku među okupljenima, ali to nije potvrđeno", rekao je šef lokalne policije David M Smith, a prenosi BBC

"Prijavio sam se kako bih je mogao zaštiti na koncertu. I nisam uspio" 

Policija je u dvorani pronašla tri teško ozlijeđene žene. Rhondesia Belton (33) je ubrzo nakon tog događaja preminula u bolnici. Vlasti su jučer navečer priopćile kako je od posljedica ozljeda umrla još jedna žena, no nisu objavile njeno ime. Još jedna ženska osoba je u kritičnom stanju s teškim ozljedama, a sedam je zadržano na liječenju s ozljedama koje nisu opasne po život. 

Zaštitar Anthony Rouse rekao je za WHEC-TV da se prijavio za rad na koncertu kada je saznao da tamo ide njegova kći. Ona je također ozlijeđena prilikom stampeda te je neko vrijeme bila u bolnici. "Prijavio sam se kako bih je mogao zaštiti na koncertu. I nisam uspio", rekao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.