U Srbiji prevaranti iznudili 4,5 milijuna eura

ČETVORICA prevaranata koji su, predstavljajući se kao zaposlenici Vlade, svoje žrtve prevarili za 4,5 miIijuna eura. U akciji su uhićeni 38-godišnji Todor Puletić i njegov brat 35-godišnji Nebojša iz Beograda te dvojica muškaraca čiji identitet nije otkriven.

Braća Puletić su predstavljajući se kao visoko pozicionirani zaposlenici Vlade Srbije prevarili više pojedinaca i tvrtki i od njih iznudili 4,5 milijuna eura.

"Ova grupa je s prevarama počela još u siječnju 2004. godine i vršila ih je sve do uhićenja", kazao je izvor blizak istrazi za Press.

"Radili u kabinetu predsjednika"

U pet godina, koliko su se bavili kriminalnim radnjama, Todor Puletić i njegov brat su se lažno predstavljali kao "ljudi iz Vlade". Todor Puletić se predstavljao kao visoki pozicioniran u Vladi i to u kabinetu predsjednika republike kao pomoćnik ministra unutrašnjih poslova zadužen za koordinaciju između Ministarstva obrane i MUP-a i kao pomoćnik ministra vanjskih poslova. Nebojša Puletić se svojim žrtvama predstavljao kao policijski službenik MUP-a i to kao službenik Ministarstva pravde i visoki dužnosnik kabineta predsjednika.

Iz policije kažu da su braća za nešto više od pet godina "svog rada" u zabludu doveli desetine pravnih i fizičkih osoba na teritoriju Srbije i od njih iznudili više od 4,5 milijuna eura.

Uhićenima je određen pritvor, nakon čega će biti saslušani pred istražnim sucem Specijalnog suda u Beogradu. Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova, precizirao je da je akcija hapšenja četvorice prevaranata izvedena u suradnji sa Specijalnim tužilaštvom za borbu protiv organiziranog kriminala i najavio nastavak ove policijske akcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.