U Splitu će popraviti više od 50 zidova, prvi na redu je onaj u Oparinoj ulici

Foto: Čitatelj Indexa/Index/FaH

ČITATELJ iz Splita nam je poslao fotografije zida u Bračkoj ulici na putu od postaje prometne policije prema zgradi Žnjanski blizanci. Zid je duži od 20 metara i vidljivo nagnut. Čitatelj je zabrinut za sigurnost prolaznika.

"Sanacija u planu"

Ivica Grubišić Gire, savjetnik gradonačelnika za komunalu, kazao nam je da je zid u Bračkoj evidentiran i da će uskoro pristupiti njegovoj sanaciji. Slično je i sa zidom u kotaru Pujanke koji je nedavno ograđen.

"U planu je sanacija 50-ak zidova po gradu koji su u jako lošem stanju. Samo ih je pet, šest na gradskom zemljištu, ostalo je na privatnom vlasništvu. Ovaj zid u Bračkoj je na popisu zidova sa sanaciju i uskoro će pristupiti radovima. Tu je i zid na Pujankama, a i onaj na križanju Velebitske i Poljičke", kazao nam je savjetnik Grubišić.

Prvi je na red došao zid u gradonačelnikovoj ulici

Neki zidovi su se već i počeli popravljati. Najprije je na red došao onaj na početku marjanskih skala u Marasovićevoj ulici, svega koji metar od kuće gradonačelnika Opare.

"Plasirana je teza da se taj zid prvi počeo raditi jer je u gradonačelnikovoj ulici, ali to nije istina. Projekt je izdan još 2014. godine, trebalo se to napraviti prije izbora, no nije bilo proračuna pa je tek sada došao na red", kazao nam je Gire.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.