U SAD-u nađen mrtav crnac kako visi s drveta. Obitelj: Smatramo da se radi o zločinu

Screenshot: Youtube/CBS Los Angeles

PROŠLI ponedjeljak prolaznik koji se u ranim jutarnjim satima šetao Palmdaleom, sjevernim okrugom Los Angelesa, primijetio je usred javnog parka čovjeka obješenog na stablu. Ubrzo je pozvao nadležne službe koje su utvrdile da je muškarac crne boje kože mrtav.

Preminuli je kasnije identificiran kao Robert L. Fuller, a vlasti su klasificirale incident kao "vjerojatno samoubojstvo", piše CNN.

"Nažalost, ovo nije prvi takav incident otkako je započela pandemija covida-19. Predano radimo na rješavanju pitanja mentalnog zdravlja tijekom ovih teških vremena", navodi se u izjavi gradskih službi.

"Nijedan crnac se ne bi tako javno objesio"

Kada je glasnogovornik policije u petak na konferenciji za novinare objavio preliminarne nalaze o Fullerovoj smrti i priopćio da se najvjerojatnije radi o samoubojstvu, ogorčena masa ljudi zatražila je neovisnu istragu.

"Pokušavamo otkriti što se točno dogodilo", povikao je gradonačelnik Palmdalea Steven D. Hofbauer dok je pokušavao smiriti okupljene.

Skupina građana zatražila je uvid u snimke s nadzornih kamera, a jedan gradski dužnosnik odgovorio im je da u parku nema nadzornih kamera. Tijekom konferencije za novinare dužnosnici su više puta rekli da je istraga još u tijeku i da se čekaju nalazi obdukcije.

"Zašto bi to napravio ovdje u javnosti, ispred gradske vijećnice, pored crkve, ispred knjižnice? Tko bi to učinio? Nijedan crnac se ne bi tako javno objesio", rekla je jedna žena, a prenosi New York Times.

Obitelj smatra da se radi o zločinu iz mržnje

Prosvjednici su u subotu minutom šutnje odali počast Robertu Fulleru u istom parku u kojem je nađen kako visi s drveta. Među njima je bila i Fullerova sestra Diamond Alexander, koja je rekla da prvotni nalazi službenika da se radi o samoubojstvu nemaju smisla.

"Ima puno toga krivog u onome što su nam govorili. Prvo smo čuli jedno objašnjenje, zatim drugo. Mi samo želimo znati istinu“, rekla je Alexander i dodala da njen brat nije bio suicidalan.

Fullerova rođakinja Pernisha Theus također je potvrdila da nije imao suicidalnih sklonosti.

"Nije bio suicidalan. Ne želimo da se tako nešto implicira“, rekla je i navela kako misli da se radi o zločinu iz mržnje. Obitelj mladića želi da se istraga klasificira kao istraga ubojstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.