Oštećen oklopnjak s najmodernijim sustavom u Hrvatskoj, zapeo za konstrukciju hangara

PROŠLOG je tjedna u vojarni u Petrinji došlo do incidenta u kojem je oštećeno vojno vozilo. Radi se o oklopnom vozilu Patria, jednom od najmodernijeg oružanog sustava koji koristi hrvatska vojska. U incidentu nitko nije ozlijeđen.

"Prema informacijama dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH tijekom redovitih obučnih aktivnosti u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji, došlo je do oštećenja jednog BOV "Patria", rekli su iz MORH-a za Danas.hr.

Oštećen prilikom parkiranja?

"Osnovano je povjerenstvo iz sastava Oružanih snaga koje će utvrditi sve okolnosti koje su dovele do nastanka navedenog izvanrednog događaja te će sukladno zaključcima povjerenstva biti poduzete daljnje mjere i radnje", dodali su.

Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da je utvrđena ljudska pogreška i da je vojnik koji je vozilo naoružano strojnicom i modernim sustavom trebao parkirati u hangar zapeo za konstrukciju objekta. 

BOV Patria spada u najmodernije oružane sustave koje koristi hrvatska vojska. Glavna karakteristika im je daljinski upravljiva oružna stanica UT30MK2 koja je opremljena i dvocijevnim lanserom protuoklopnog raketnog sustava SPIKE LR.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.