U Pakracu bacio bombu na HEP-ovce koji su mu došli isključiti struju, jedan kritično

Foto: Antonio Pejsa/PIXSELL

JUTROS oko 9:20 muškarac je u Ulici Jana Žiške u Pakracu bacio eksplozivnu napravu na tri radnika koji su ozlijeđeni te im se pruža liječnička pomoć u pakračkoj bolnici.

Radnici HEP-a mu došli isključiti struju, on na njih bacio bombu. Jedan radnik se bori za život

Kako doznaje Index, ranjeni su djelatnici HEP-a, 52-godišnjak i 55-godišnjak. Naknadno je i treći radnik, 53-godišnjak, došao u bolnicu na pružanje liječničke pomoći. Trojica radnika su došla 71-godišnjaku iz Pakraca isključiti struju, a on je na njih bacio bombu. U eksploziji su oštećene i susjedne kuće. 

Nakon toga se 71-godišnji počinitelj zatvorio u kuću. Policija ga je nakon nekog vremena uspjela uhititi.

Težina ozljeda HEP-ovih djelatnika zasad nije poznata. Lokalni portal mojportal.hr javlja kako je jedan HEP-ov radnik u napadu koji je počinio M.A. kritično i liječnici mu se bore za život. Pišu kako su mu teško stradali glava i trbuh. Kako javljaju, drugi je radnik prošao nešto bolje. Iako mu je tijelo puno šrapnela od eksplozivne naprave i stradao mu je bubnjić, nije životno ugrožen.

Indexu su iz bolnice rekli kako ranici imaju višestruke ozljede te da će više informacija dati uskoro. 

Policija je cijeloga jutra bila na mjestu napada.

Oko 13 sati iz policije su poslali priopćenje.

"U srijedu 27. siječnja 2021. oko 9.19 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške, muškarac je iz kuće bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca djelatnika HEP-a. Tom prilikom su 52-godišnjak i 55-godišnjak ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu u Pakrac radi pružanja daljnje liječničke pomoći, dok je treći muškarac starosti 53-godine naknadno zatražio liječničku pomoć. U eksploziji je došlo do oštećenja susjednih kuća. Vezano za navedeno uhićen je 71-godišnjak i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja", poručila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Oglasio se i HEP.

HEP: Najoštrije osuđujemo napad

"Dana 27.01.2021. godine oko 9,15 sati tri radnika  HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.   

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć.

Više informacija o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a  i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika", poručili su iz HEP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.