U Njemačkoj više od 20 milijuna debitnih i kreditnih kartica ne radi ulaskom u 2010. godinu

VIŠE OD 20 milijuna debitnih i kreditnih kartica postalo je neupotrebljivo početkom 2010. godine u Njemačkoj zbog greške računala vezane za promjenu datuma. Klijenti banaka ne mogu podizati novac s više od 20 milijuna od 45 milijuna izdanih debitnih kartica dok su se kod kreditinih kartica javili problemi na 3,5 miljuna od osam miljuna izdanih kartica. Onemogućeno je i podizanje novca s bankomanata u Njemačkoj i u inozemstvu.

DSGV grupa koja predstavlja javni bankarski sektor istaknula je da je ovo posljedica računalskog problema koji je očekivan dolaskom 2010. godine jer ju sigurnosni čipovi na nekim novijim karticama ne prepoznaju. Dodali su kako ovaj problem ni u kom slučaju ne ugrožava sigurnost novca klijenata banaka i štedionica.

Glasnogovornik DSGV-a je kazao da će problem biti riješen do početka sljedećeg tjedna. Kazali su da klijenti koriste debitne kartice dok se problem s kreditnim karticama ne riješi. Njemačka organizacija za zaštitu potrošaća je napomenula da je banke moraju donijeti odluku o naknadi štete i troškova koje će imati njihovi klijenti.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.