U Njemačkoj uhićen Crnogorac: Je li samo krijumčar oružja ili je povezan s napadima?

Foto: Hina

NJEMAČKI mediji javljaju o krijumčaru oružja iz Crne Gore kojeg je 5. studenog uhitila bavarska policija. "Uhićeni muškarac vjerojatno je povezan s napadima u Parizu", navode medijska izvješća.

Vijest je prva objavila bavarska javna televizija Bayerischer Rundfunk, a uhićen je 51-godišnji muškarac u čijem je automobilu pronađeno nekoliko poluautomatskih pušaka, ručnih granata i eksploziv.

Glasnogovornik lokalne jedinice za suzbijanje kriminala je potvrdio izvješće za Reuters, ali odbio komentirati medijske špekulacije o povezanosti s jučerašnjim pokoljem u Parizu. "Trgovina oružjem je dobro utemeljen posao," rekao je glasnogovornik.

Prema javnoj televiziji, bavarske vlasti su o uhićenju Crnogorca odmah izvijestile svoje kolege u Francuskoj zbog utemeljene sumnje da je on putovao u Pariz, piše DW.

Focus Online piše da je Crnogorac odbio odgovarati na pitanja policije te da nije angažirao niti odvjetnika.

"To je zlonamjerna informacija"

Informacija kako postoji navodna povezanost osobe crnogorskog podrijetla s terorističkim napadima u Parizu je potpuna i zlonamjerna špekulacija, rekao je podgoričkoj agenciji MINA izvor iz crnogorske vlade.

“Radio navodi da su njemačke službe obavijestile francuske kolege, ali i crnogorsku policiju. Na pitanje bavarskog radija da li se to može povezati s napadima u Parizu iz kriminalističke policije Bavarske su priopćili da je riječ o potpunim spekulacijama i da se radi o krijumčaru oružja", kazao je izvor iz vlade Crne Gore.

Pedesetjednogodišnji Podgoričanin V.V. nije islamske vjeroispovjesti i nema informacija da bi mogao biti povezan s terorističkim napadom u Parizu, potvrdili su iz crnogorske policije

Iz Uprave policije Crne Gore je priopćeno da je cirkularna molba za provjeru crnogorskog građanina koji je krijumčario oružje u Njemačkoj dostavljena prije nekoliko dana i da njemačka policija nije Podgoričanina dovodila u vezu s ekstremnim islamističkim organizacijama.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.