U Mostaru turistički djelatnici i ugostitelji traže otvaranje granica za građane EU

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

VIŠE stotina turističkih djelatnika i ugostitelja je na prosvjedu na Starom mostu u Mostaru zatražilo od vlasti Bosne i Hercegovine otvaranje granice za državljane Europske unije, upozoravajući kako bi u suprotnom ove grane gospodarstva mogle posve propasti.

Nakon što je Europska komisija objavila da se građanima Bosne i Hercegovine neće od 1. srpnja odobriti ulazak u Europsku uniju zbog prevelikog broja zaraženih osoba koronavirusom, Vijeće ministara BiH je poduprlo stav da BiH odgovori recipročno te da se do daljnjeg zatvore granice za državljane EU.

Okupljeni prosvjednici u Mostaru istaknuli su kako su posljedice pandemije covida-19 ostavile veliku štetu na svjetskom, pa tako i na bosanskohercegovačkom turizmu, upozoravajući da bosanskohercegovačke vlasti nastavljaju činiti štetu turističkim djelatnicima i ugostiteljima.

Dok druge zemlje iz regije otvaraju vrata turistima kako bi pokušale bar malo spasiti turističku sezonu, najave kako će BiH zatvoriti granice građanima Europske unije donose smrtnu presudu ovdašnjim turističkim subjektima, upozoreno je na prosvjedu.

Uz zahtjev za otvaranje granica prema državljanima iz Europske unije okupljeni su zatražili financijsku potporu kroz koronazakon te da im se omoguće odgode i oslobađanje plaćanja najma, rata zajma i ostalih pristojbi za vrijeme krize izazvane epidemijom koronavirusa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.