U Meksiku nemaju gdje s leševima. Trpaju ih u prikolice iz kojih odvratno smrdi

Foto: EPA

SMRAD iz prikolice-hladnjače u kojoj se nalazi stotinjak ljudskih leševa razljutio je stanovnike grada Guadalajare, glavnog grada države Jalisco u Meksiku, javlja BBC.

Vlasti su u ponedjeljak priopćile kako su stanovnici sami pokušali premjestiti kontejner koji se koristio za pohranu umrlih zbog nedostatka mjesta u gradskim mrtvačnicama.

„U našem susjedstvu ima puno djece... Svi bismo se mogli razboljeti“, rekao je stanovnik José Luis Tovar.

Nema kremiranja ako je smrt nasilna

Lokalne vlasti imaju problema s dugotrajnim rješenjem za preminule osobe čija je smrt na bilo koji način povezana s nekim oblikom nasilja jer meksički zakoni u tom slučaju ne dopuštaju kremiranje, objašnjava BBC.

„Nedostaje nam grobnih mjesta i nemamo gdje pokopati preminule“, rekao je voditelj jedinice za sudsku istragu države Jalisco, Luis Octavio Cotero.

Samo je premještaju

Najprije se prikolica-hladnjača s umrlima nalazila u skladištu u četvrti Duraznera, u okolici grada Guadalajare, no premještena je jer su se stanovnici žalili na ogroman broj muha i veliki smrad. Nakon toga, vlasti su je premjestile na prazno zemljište u predgrađu Tlajomulca de Zúñiga, ali su i stanovnici tog područja počeli prosvjedovati tijekom vikenda, piše BBC.

Meksiko je posljednih godina stekao crnu reputaciju u svijetu zbog izrazito visokih razina nasilja koja su povezana s kriminalom. Više od 200.000 ljudi ubijeno je ili su nestali od prosinca 2006. godine, kada je vlada Meksika proglasila rat protiv organiziranog kriminala, dodaje BBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.