U manje od 24 sata četiri uhićena u Splitu i okolici zbog teških prometnih prekršaja

Ilustracija: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Splitsko-dalmatinska policija u protekla manje od 24 sata uhitila je četvoricu vozača zbog teških prometnih prekršaja. 

Solin: Vozaču izmjereno 2.75 promila

Jutros, 1. kolovoza 2024. godine, oko 3:45 u Solinu policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak.

Izmjerena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2.75 g/kg. Uhićen je, smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Solin: Vozio prije stjecanja prava na upravljanje, unatoč zabranama

Sinoć, 31. srpnja 2024. godine, oko 20:50 u Solinu zaustavljen je 32-godišnji vozač osobnog vozila za kojeg je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da mu je rješenjem onemogućeno ishodovanje vozačke dozvole u trajanju od dvije godine.

Isteklo mu je važenje prometne dozvole, kao i obveznog osiguranja, kod sebe nije imao osobu ni bilo koji drugi dokument kojim bi mogao potvrditi svoj identitet. Uhićen je i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje.

Kaštela: Vozio alkoholiziran i suprotno zabrani upravljanja

Sinoć, 31. srpnja 2024. godine, oko 22:50 policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 53-godišnjak. Utvrđeno je da vozilom upravlja dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije i doneseno je rješenje o oduzimanju vozačke dozvole.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju i izmjerena mu je koncentracija od 1.42 g/kg.

Uhićen je, doveden u službene prostorije do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega će uz optužni prijedlog biti odveden na općinski prekršajni sud.

Kaštela: Zaustavljen moped, upravljao maloljetnik bez položenog vozačkog ispita

Sinoć oko 22:56 u Kaštelima policijski službenici zaustavili su moped kojim je upravljao maloljetnik. Utvrđeno je da mopedom upravlja prije položenog vozačkog ispita, a putnik na motociklu koji je također maloljetan nije nosio zaštitnu kacigu.

Pozvani su roditelji i s maloljetnicima je obavljen razgovor u njihovoj prisutnosti. Protiv obojice će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prometnih prekršaja

Makarska: Vozio bez vozačke, oduzeta marihuana

Jučer, 31. srpnja 2024. godine, oko 13 sati policijski službenici Policijske postaje Makarska zaustavili su 19-godišnjeg vozača električnog mopeda koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i nije imao istaknutu registarsku pločicu.

Ponuđeno mu je testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je on odbio. Policijskim službenicima dragovoljno je predao kutijicu u kojoj se nalazilo 1.30 grama droge marihuana.

Uhićen je, kriminalističko obrađen i uz optužni prijedlog odveden na sud zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.