U Keniji ubijen dječak tijekom inicijacije u odraslu dob, uhićeno sedam osoba

Sestra Juliana Kanyonyoa Screenshot: NTV Kenya

PETNAESTOGODIŠNJI dječak umro je u Keniji nakon što je prošao kroz tradicionalnu proceduru inicijacije u odraslu dob, objavila je lokalna policija, a prenosi CNN.

Juliano Kanyonyo preminuo je nakon povratka iz kampa u kojem se provodila inicijacija. Juliano je proveo nekoliko dana u kampu i sudjelovao u obredu tijekom kojeg je bio obrezan. Sedam osoba je uhićeno.

Beživotno tijelo mladog Juliana je u njegovoj kući u Kandari pronašla sestra.

Ležao je na podu s pjenom u ustima

"Išla sam mu odnijeti čaj. Nama ženama nije dozvoljeno ulaziti u sobe braće pa sam mu ostavila čaj ispred vrata sobe. No, tog jutra se nije probudio", rekla je njegova sestra Lucy Njoki.

"Čekala sam da dođe naša majka. Ležao je na podu s pjenom u ustima", dodala je.

U mnogim zajednicama diljem Kenije, dječake se putem inicijacije obrezivanja uvodi u odraslu dob.

Željeznim predmetom po glavi

"Inače nema nasilja tijekom inicijacije u Kikuyu tradiciji. Ovo je ekstreman slučaj. Obdukcija je pokazala da je dječak žrtva ozbiljnog nasilja. Izgleda da ga je netko udario po glavi željeznim predmetom", rekao je načelnik policije Kosgei. 

"Radimo sve što je u našoj moći. Za sada smo uhitili mentora i šestoricu drugih dječaka, osumnjičeni su za ubojstvo", dodao je.

Kenijske obitelji često šalju svoje sinove da prođu proces inicijacije tijekom školskih praznika. Dječake se tada obrezuje i uči ih se kako biti muškarci. Dječaci, stari između 13 i 15 godina, prolaze kroz strogu proceduru kako bi dokazali da su spremni za zrelu dob. Zna ih se tući kako bi pokazali da mogu tolerirati bol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.