U izlijetanju automobila na utrci na Grobniku poginuo sudac

Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

U IZLIJETANJU natjecateljskog automobila na automotodromu Grobnik u subotu poginuo je sudac koji je bio na svom sudačkom mjestu uz stazu, doznaje se od organizatora tog natjecanja.

Nesreća se dogodila prvog dana međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022. Pri kraju dnevnog programa, tijekom jednosatne utrke izdržljivosti Endurance jedan od automobila je izletio sa staze. 

U punoj brzini je udario u zaštitnu ogradu, a potom i u jedno od sudačkim mjesta koje se nalazilo iza ograde. Dvoje iskusnih sudaca koje se nalazilo na tom mjestu brzom je intervencijom dežurnih liječničkih ekipa prebačeno u Klinički bolnički centar Rijeka.

Muškarac je zbog teških ozljeda koje je zadobio umro u riječkoj bolnici, a žena je zadobila samo lakše ozljede.

Natjecanje je prekinuto, a u tijeku su izvidi i utvrđivanje uzroka nesreće.

Hrvatski auto i karting savez u priopćenju za javnost ističe da je u postupku sazivanje istražnog povjerenstva koje će utvrditi sve pojedinosti ovog slučaja i o tome u najkraćem roku obavijestiti sportsku javnost. Hrvatski auto i karting savez u neposrednom je kontaktu s automotodromom Grobnik, tijelima javne uprave, MUP-a i Međunarodne automobilističke federacije FIA-e, navodi HAKS.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.