KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 59 novih slučajeva, umrla jedna osoba

Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ ŽUPANIJI zabilježeno je 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 36 utvrđeno brzim antigenskim testom, jedna osoba je preminula, a 140 osoba je izliječeno, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 20 osoba iz Dubrovnika, po pet iz Metkovića, Ploča, Župe dubrovačke i Kule Norinske, po tri iz Opuzena i Konavala, po dvije iz Stona, Slivnog te iz Blata, kao i jedna s Lastova. Također, zaraženo je šest osoba koje nemaju prebivalište u županiji.

Ukupno je zaraženo 28 osoba muškog spola i 31 osoba ženskog spola, a za njih 36 je utvrđena epidemiološka veza. 

Preminula osoba je muškarac iz Korčule rođen 1936. godine. 

Izliječeno je 140 osoba, od kojih 42 iz Dubrovnika, 33 iz Metkovića, 19 iz Ploča, 14 iz Župe dubrovačke, deset iz Konavala, devet iz Opuzena, pet iz Slivnog, tri iz Stona, po dvije iz Kule Norinske i Zažablja te jedna iz Vela Luke. 

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 59 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih četiri na invazivnoj ventilaciji i tri na neinvazivnoj ventilaciji. 

U samoizolaciji se nalazi 1698 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, što je ukupno 110 od početka pandemije. Od jučer obrađeno je 330 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 30.002. 

Županijski Stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.