Tužilaštvo traži izuzeće suca jer je oštećenik u slučaju protiv bivšeg dozapovjednika Lore

Foto: Stret view

U SPLITU je jučer održano pripremno ročište u slučaju Pavla Pantića, umirovljenog kapetana bojnog broda JRM i bivšeg dozapovjednika vojne baze Lora. Prije mjesec dana održavanje ročišta nije bilo izvjesno jer je Pantić završio u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Slabog je zdravlja, no oporavio se dovoljno za povratak u splitski zatvor i dolazak na ročište. 

Tužiteljica Rene Laura zatražila je izuzeće suca Mlađana Prvana, i to zato jer je oštećenik u ovom postupku. U granatiranju Splita 1991. godine, za što se tereti Pantić, stradao je i stan njegovog pokojnog oca, koji je nasljedstvom postao njegovo vlasništvo. O zahtjevu će odlučiti predsjednik Županijskog suda Marijan Miletić koji je ranije odbio Prvanov zahtjev za izuzećem. Sudac je osim problema sa stanom u svom zahtjevu za izuzećem naveo i da ima traume iz rata.

Crna Gora izručila je Pantića koncem travnja nakon što je uhićen na granici sa Srbijom. Terete ga za smrt četiri civila i ranjavanje nekoliko desetaka. Pantić je 1993. godine bio osuđen na osam godina zatvora u predmetu protiv admirala Mile Kandića, zapovjednika vojnopomorske oblasti i ostalih koji su izdavali zapovjedi za borbeno djelovanje i blokadu hrvatskih luka. Pantiću je presuda ukinuta. U splitskom zatvoru smješten je u istoj ćeliji s kapetanom Draganom, kojem sutra počinje suđenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.